Dos Mundos Guatemala La Senda 250g
Dos Mundos Guatemala La Senda 250g

Dos Mundos Guatemala La Senda 250g

Nincs-készleten
6 400 Ft
Adóval együtt

Egy új, limitált kiadású , jellegzetes karakterű kávé, amely garantáltan kielégíti az édes és gyümölcsös kávé minden kedvelőjét.

Ízvilág: Mangó - mandarin - szárított datolya

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Száraz (natural)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica
 

Cupping score: 88.5 pont

Terület: Acantenango
Farm: Finca La Senda
Termesztők: Arnoldo Pérez Melnddez, Maria Eugenia Escobar
Fajta: 100% arabica bourbon
Kávéfeldolgozás: természetes, 450 órás szénsavas macerációval
Magasság: 1800 m tengerszint felettimagasság .

A La Senda Farm történetének kezdete az 1940-es évekre nyúlik vissza, amikor Arnaldo édesapja úttörő kávétermelő volt Acantenango régióban. Arnaldo egész fiatalkorát a kávéfarmon töltötte, és utolsó éveiben a helyi szövetkezetnek szállította a termést. 2017-ben azonban fordulópont következett be. Egy különleges kávékereskedő meglátogatta a régiót, és vakcsészézés közben rámutatott az adott farmról származó kávéra. Több megbeszélés után Arnaldo és felesége úgy döntöttek, hogy saját feldolgozóüzemet építenek. Megtanulták, hogyan dolgozzanak a kávéval, hogy tudásukat új feldolgozási módszerekkel kombinálják a legjobb eredmény elérése érdekében.

A család és a barátok támogatásával a cseresznyeválogatásra, a hosszú és ellenőrzött fermentációra, valamint a lassú, árnyékban történő szárításra összpontosították erőfeszítéseiket. Az év során 14 alkalmazott dolgozik a farmon, szüretkor pedig körülbelül 70, akik mind a helyi faluból származnak.

Feldolgozás: amint az érett gyümölcs elér egy bizonyos cukortartalmat (20 BRIX felett), kézzel szedik le. Ezután a feldolgozóüzembe szállítják, ahol a cseresznyét megmossák. Ezután a cseresznyét polipropilén zsákokba helyezik, és 450 órára lezárják, hogy a megfelelő erjedés biztosított legyen. A következő lépés a cseresznye szárítása, amíg el nem éri a tökéletes nedvességtartalmat az exportáláshoz.

Szénsavas maceráció: A szénsavas maceráció a borkészítés által inspirált feldolgozási technika. A kávécseresznyét GrainPro nevű műanyag zacskókba zárják, és anaerob módon (oxigén hiányában) erjesztik. Mivel a cseresznye héja érintetlen marad, az erjesztés több napig vagy hétig is eltarthat.

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER