Fiftybeans Mexikó Gildo García Pérez, 200g
Frissen pörkölt kávé a brünni Fiftybeans kávépörkölőből.
Ízvilág: FICKS - SÁRGADARAB - MÉZSI - VIRÁGOK
A kávé története Hermenegildo García Pérez tollából:
Gildo egy ember a helyén van. Egész életében a kávézásnak szentelte magát. Gondoskodik a saját gazdaságáról, oktatja a többi gazdát, és maga pörköli a babot! Öröm ilyen emberrel találkozni!
A rendelkezésre álló kevés minta közül kiemelkedett a fekete mézes módszerrel feldolgozott tétel. Gildo azonban csak ezt a kávét dolgozta fel a farmján. A cseresznye Armando Sandoval és Marcos Jose gazdáktól származik.
A fekete mézes módszer lényege, hogy a kávécseresznyéről eltávolítanak egy vékony héjréteget, majd a shake-et erjesztik. Ez a módszer gyönyörűen kiegyensúlyozott ízeket eredményez.
Így sok füge, virág, sárga gyümölcs és mézkerül a csészébe.
A kávé elkészítéséhez a Loring S15 Falcon pörkölőgépet használják, amely a hőenergia elvezetésének fő forrásaként konvekciót, azaz forró levegőt használ. Ez lehetővé teszi számomra, hogy nagyon pontosan dolgozzak ennek a kávénak az ízárnyalataival, és így sikerül megőriznem a magas lédússágot, de az édességet is.
Szűrőkávéhoz mindig legkorábban a pörköléstől számított 7 nap múlva használjon kávébabot. Az 1. felbontás után hagyja a csomagot legalább 4 órán át "kiszellőzni", mielőtt elkészítené a kávét. Ez megakadályozza a nemkívánatos keserű ízjegyek megjelenését.
A csomagot élelmiszeripari nitrogénnel töltjük fel, hogy lassítsuk a kávébabok oxidációját, így a kávé még 45 nappal a pörkölés után is megőrzi jellegét.
Ország: Mexikó
Magasság: 1450 m tengerszint felettimagasság.
Fajta: Bourbon
Feldolgozás: Méz
Ízprofil: füge - sárga dinnye - méz - virágok
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER