GourmetCoffee Specialitás Kenya Baragwi - Guama AA 250g
Ideális kávé a lédús és gyümölcsös jegyeket kedvelő kávérajongók számára.
Fekete ribizli, gránátalma, fekete tea
Magasság: 1 800 m tengerszint felettimagasság
Régió: Kianyaga, Kirinyaga megye
Fajta: SL34, SL28, SL oltvány, Ruiru 11 és Batian.
Gazdaság: Baragwi - Guama AA
Cupping pontszám: 86,75
Pörkölő: Beansmith
Mi a GourmetCoffee Specialty?
Olyan kávék válogatása, amelyeket gondosan kiválasztottunk, és a Beansmith Roastery pörkölt számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) kifejezetten azt mondja, hogy olyan kávé, amely egy szakmai értékeléssorán 100-ból legalább 80 pontot ér el, és nem tartalmaz jelentős ízhibákat. Emellett mindig 100%-os átláthatóságot (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő) találsz a válogatott kávéinknál.
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk, mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Elkészítési tipp
Az őrlés pontos durvaságát nem írjuk le, mert minden őrlőnél másképp van, de próbáld ki az őrlést, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.
Csepegtetés 18g (60ml bloom), 250ml összesen 2:30perc alatt.
Információ a gazdától
A Guama kávémosó állomás a Baragwi Farmers' Cooperative Society tulajdonában van és a Baragwi Farmers' Cooperative Society üzemelteti. A kistermelők által működtetett állomást 1986-ban alapították, és több mint 3500 termelőt számlál. Ezen a területen a gazdaságok jellemzően kisebbek, az átlagos gazdálkodónak körülbelül 300 kávénövénye van.
A nedves malomba való beszállítás után a cseresznyét kézzel válogatják, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket és a fekete gyümölcsöket. Ezután megmérik és feljegyzik. Ezután egy tárolóba kerülnek, ahol hántolást végeznek rajtuk. Miután a cseresznyét négytárcsás prés segítségével meghámozták, az egyik erjesztő tartályba szállítják, ahol a környezeti hőmérséklettől függően körülbelül 16-24 órán át erjed. Ezután a kávét alaposan átmossák ferde vízcsatornákban, hogy eltávolítsák a maradék gyümölcshúst.
A kávét ezután az állomáson lévő magasított szárítóágyakra szállítják, ahol körülbelül 10-18 napig lassan szárad. A nagyon meleg napokon árnyékoló hálóval védik. A pergamenszárított kávét ezután a saját malmába szállítják (a Baragwi Farmers' Cooperative saját szárazmalommal rendelkezik Kirinyaga körzetben), ahol 3 napon belül feldolgozzák és különböző minőségi osztályokba sorolják.
A teljes feldolgozást követően a kávét egy Nairobi megyei raktárba (Africa Global Logistics) szállítják, ahol az árverésig tárolják.
EAN: 8594206183893
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER