GourmetCoffee Specialty - Etiópia Chelbesa Natural 250g

5 010 Ft
Adóval együtt

Tökéletes! Ez a mi új természetes növényünk az etiópiai Rocko hegységből. Ízprofil: zöld tea

Őrölt kávét szeretne?
Nincs raktáron
GourmetKava

Többezer vásárló bizalma

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Száraz
Savasság
magas
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica

Ízprofil: zöld tea, málna, tejcsokoládé

Magasság: 1950-2200

Feldolgozási módszer: természetes

Helyszín: Chelbesa, Yirgacheffe

Fajta: Vegyes örökzöld fajták

Tulajdonos: SNAP

Csomagolás: 250g

Cupping Score: 88

Importőr: Falcon Coffees

Pörkölő: Beansmith

Mi a GourmetCoffee Specialty?

Ez egy igazi különleges kávé, amelyet gondosan válogatott és pörkölt számunkra egy válogatott pörkölő, a Beansmith. Számos meghatározás létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávék, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kapnak, és amelyeknek nincsenek pontosan megemlített ízhibái. Válogatott kávéink esetében 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).

Miben különböznek a válogatott kávéink?

Ne számítson határozott keserűségre a kávéban, mivel világosabb pörkölésű, mint a hagyományos kávék. Általában gyümölcsösebb ízeket találsz bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk, mint a filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.

A mezőgazdasági termelőtől származó információk

Chelbesa a Gedeb körzet Gedeo zónájában található, és a híres Gedeb Woreda egyik legjobb kávétermelő területe. Chelbesa a félig erdei növényzet sűrű, réteges szerkezetéről ismert, amely hamis banánfákat és árnyékban termesztett kávéfákat egyaránt tartalmaz, és kiváló példája a kávétermesztés legjobb agroökológiájának.

2019-ben a SNAP Specialty Coffee megépítette új nedves malmát a Chelbesa faluban található Danche nevű kis faluban, abban a reményben, hogy a közeli Chelbesa faluban élő gazdáktól kizárólag vörös cseresznyét vásárolhat. Ambíciójuk a projekt befejeztével valósággá vált.

A nedves őrlő fermentációs tartályai kerámia felhasználásával készültek, ami segít tisztává tenni a feldolgozott kávét, és a kerámia által megtartott hőnek köszönhetően felgyorsítja az erjedést.

Ezt a tételt 495 kisgazda terméséből állították össze, akik cseresznyét szállítanak a malomnak; a területen a leggyakoribb talajtípus a vörösbarna, amely különösen termékeny, vasban gazdag és magas savtartalmú. Ezt a különleges tételt a szüret második részét képező cseresznyeszállítmányokból származó hagyományos természetes borként kezelték.

A cseresznyét egy sor úsztatómedence segítségével veszik át és válogatják szét, amely elkülöníti az összes úsztatott (éretlen cseresznyét) és éretlen cseresznyét, az úsztatás során a cseresznyét friss vízzel tisztítják, majd 28-35 napos időtartamra megemelt afrikai szárítóágyakra helyezik.

GourmetKava
2108 8594206182346

Adatlap

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Száraz
Savasság
magas
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica

Megadott referenciák

ean13
8594206182346

Vélemények (0)