GourmetCoffee Specialty - Etiopia Tesfa DECAF - koffeinmentes 250g
Kivételes koffeinmentes kávé. Nem az a kolumbiai, ami mindenkinek van, hanem etiópiai. Ízek:karamell - gabona - mogyoró - csokoládé.
Ízprofil: karamell - gabonafélék - mogyoró - csokoládéFennsík
: 2000-2100mFeldolgozási módszer
: Szikvíz koffeinmentes (CO2 eljárás)
Helyszín: Agaro, Jimma, Nyugat-EtiópiaFajták
:
Kávéfajta:
VegyesTulajdonos
: Mustefa AbakenoKiszerelés
: 250gCupping
Score: 84.25Importer
: FalconPörkölő
: BeansmithMi a
GourmetCoffee Specialty?
Ez egy
igazi specialty kávé, amelyet a Beansmith, egy szelektív pörkölő gondosan kiválasztott és pörkölt számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint ezek olyan kávék, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nincsenek pontosan megemlített ízhibák. Válogatott kávéink esetében 100%-os átláthatóságot is talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Jó koffeinmentes kávé Kolumbián kívül máshonnan? Igen, etiópiai!!
!
Talán észrevetted, hogy a koffeinmentes kávék talán 95%-ban Kolumbiából származnak, annak, aki szeret koffeinmentes kávét inni, ez egy idő után elég unalmassá válik. Így hát valami különlegeset kerestünk, amíg nem találtunk Etiópiából származó koffeinmentes kávét, amelyet egy nem szokványos CO2 módszerrel dolgoztak fel (lásd alább). És hogy a helyzetet tovább fokozzuk, a kávénak igazán különleges íze van, ne keressünk savasságot, hanem pattogatott kukorica, karamellás ízt.
A koffein eltávolításának rendkívüli módjaEzt az
eljárást először Kurt Zosel tudós fedezte fel a Max Planck Szénkutató Intézetben 1967-ben, amikor új módszereket kutatott az anyagok keverékeinek szétválasztására. A CO2-eljárás egy természetes koffeinmentesítési eljárás, és 99,9%-os hatékonyságot ér el. Ez egy kíméletes eljárás, amelyben a folyékony CO2 a kávéban lévő koffeint veszi célba. Ez biztosítja, hogy a kávé íze tökéletes maradjon! Ez az eljárás teljesen természetes és tanúsítottan bio. Ez a folyamat azonban a leghosszabb időt, 6-7 napot vesz igénybe.
A
kávéból kivont koffeint finomítják, és az üdítőital-iparnak adják el.
a
folyamat működése azt jelenti, hogy a zöld kávébabban lévő egyéb vegyületek érintetlenül maradnak,
ami azt jelenti,
hogy a koffeinmentesítés nincs hatással a végtermék ízére és aromájára.
A szén-dioxid
nagyon szelektív, és nem vonja ki a zöldbabban lévő szénhidrátokat és fehérjéket, amelyek hozzájárulnak az ízhez és az aromához.
Elkészítési
tippAz őrlés
pontos
durvaságát nem írjuk le, mivel minden őrlő másképp csinálja, de megpróbálhatja úgy őrölni, hogy körülbelül azt kapja, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül.
Ez csak egy kiindulási
pont.
Dripper - 18g -egy körkörös malom, ahol a saját farmjáról és a termelőktől származó kávét dolgozza fel, amelyet külön tárol, és a háza melletti magasított ágyásokban szárít. Mustef termelői szomszédai, és mindegyiküknek 4-10 hektár földje van. Természetes és mosott kávét egyaránt feldolgoz, és minden kávét félárnyékban szárít. Mustefa várhatóan körülbelül 600 zsák kávéval fog rendelkezni. Azzal, hogy közvetlenül a Falcon importőrrel dolgozunk együtt, sokkal hatékonyabbá tudjuk tenni az ellátási láncot, és maximalizálni tudjuk a termelőkhöz visszajutó pénzösszegeket.
EAN: 8594206182711
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER