GourmetCoffee Specialty Euphoria Espresso 250g
Kiegyensúlyozott eszpresszó közepes savassággal, ez jellemzi a két nagyszerű dél-amerikai válogatás keverékét. Ízprofil: szárított mangó, mogyoró, nugát.
Mi vonzott minket ehhez a kávéhoz?
Már régóta hívogattok egy eszpresszóválogatásra, eltartott egy darabig, amíg kitaláltunk valamit, és most itt van :-) A kávé karos és automata kávégépekben egyaránt használható. Kombináltunk 2 válogatott kávét, hogy a legjobbat hozzuk ki belőlük egy kiegyensúlyozott, közepes savtartalmú eszpresszóhoz.
Ízprofil: szárított mangó, mogyoró, nugát
70 Razillas Minas GeraisAltitude: 1100Processing method: naturalLocation:
Minas Gerais, BrazíliaFajta: Razasillas, Brazília
VegyesCupping Score: 82Pörkölő: Beansmith
30% Peru El ZorzalMagasság: 1850Feldolgozási mód: mosottHelyszín:Perui El ZorzalMagasság: 1850Feldolgozási mód: mosott:
Fajták: Chirinos, San IgnacioFajták: Zorza Zorzal, San Ignacio:
Catimor, PacheCupping Score: 84Pörkölő: Beansmith
Mi a GourmetCoffee Specialty?
Ez egy igazi specialty kávé, amelyet a Beansmith, egy szelektív pörkölő gondosan kiválasztott és pörkölt számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávékról van szó, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nincsenek pontosan megemlített ízhibák. Válogatott kávéink esetében is 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Ezeket a kávékat elsősorban eszpresszóhoz pörköljük, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Elkészítési tipp
A pontos őrlési durvaságot nem írjuk le, mert minden őrlőnél másképp van, de kipróbálhatod az őrlést, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.
eszpresszó 20g, 60ml összesen 30 másodperc alatt
Információk az importőrtől
Peru El Zoral
Sujeily Perez egy fiatal profi termelő, aki vállalkozói és innovatív szellemmel rendelkezik, és 4 éve foglalkozik kávétermesztéssel. "El Zorzal" nevű farmja az Alto Shimanilla szektorban található, mindössze 5 percre Chirinos körzetétől, és 1850 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik. A farm "El Zorzal" elnevezését a perui Andokban élő őshonos madárról kapta, amely csak ezen a területen él, a Cajamarca régióban, San Ignacio tartományban található Chirinos körzetben.
A farmon a kávét kézzel szüretelik, majd minőség és sűrűség szerint válogatják. Ezt követi a mosás és a pépesítés. A pépesítés után a kávé 42 órás erjesztési folyamaton megy keresztül, majd megmossák és pergamenben illatosítják. Végül a kávé szárítása következik, ami körülbelül 12-18 napig tart egy napenergiával működő szárítóban. A szárítás után a kávét műanyag zsákokban, raklapon tárolják.
Brazília Minas Gerais
Ezt a kávét a híres Minas Gerais régióban szüretelik. Eléri az NY2 minőséget, amely csak nagyon kevés hibát enged meg. A kávé 17/18-as méretű - a második legnagyobb kávé, amit Brazíliából vásárolhat. Ez tehát egy nagyon jó minőségű arabica, konzervatívabb ízzel.
EAN: 8594206182834
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER