A bányászok Ruanda Mwito 250g
Kóstolja meg a The Miners, a legkedveltebb pörkölőtől származó nagyszerű kávét.
Íz: Eper - KAKANYA - Eukaliptuszos befejezés
Erről a kávéról:
Ruanda ideális feltételeket kínál a kávé termesztéséhez, mint például a nagy tengerszint feletti magasság, a rendszeres csapadék, a jó szerves szerkezetű vulkanikus talaj és a Bourbon fajták bősége. A kávé túlnyomó többségét kisbirtokosok termesztik, akiknek a száma egyes becslések szerint eléri a félmilliót, és akiknek a földbirtoka gyakran nem haladja meg az egy hektárt családonként. Kávét az ország legtöbb részén termesztenek, különösen nagy koncentrációban a Kivu-tó mentén és a déli tartományban. A gazdák általában úgynevezett szövetkezetekbe tömörülnek, és megosztják a központi mosóállomások szolgáltatásait. A virágzás szeptember és október között zajlik, a betakarítás pedig márciustól júliusig tart, az Európába érkezés pedig augusztustól decemberig tart.
A mwitói állomás 2008-ban épült egy nagy telken a Kivu-tó partján, de évekig nem működött folyamatosan, mivel a korábbi tulajdonosnak nem volt elegendő pénze a működőtőke fedezésére. Az évek során a gazdáknak nem volt olyan állandó partnerük, aki a kávécseresznye felvásárlásán túlmenően támogatta volna őket. Az RTC 2017-ben vásárolta meg Mwito állomást és Kirambo állomást ugyanattól a tulajdonostól, és a 2018-as szezonban kezdte meg először az állomások üzemeltetését. Egy évvel később minden gazdálkodót regisztráltak, és felajánlották, hogy beiratkoznak az RTC gazdálkodói hatás- és bővítési programjaiba, valamint felkészülnek a tanúsításra. 2021-től kezdődően az RTC által biztosított stabilitásnak és képzésnek köszönhetően a leszállított cseresznye termelékenysége és minősége jelentősen javult, ami a leszállított cseresznye kilogrammonkénti hozamának növekedését eredményezte. Az RTC 2019-ben óvodát is épített a kávétermelők gyermekei számára. Az RTC a Mwito állomáson jelentős beruházásokat hajtott végre afrikai szárítóágyakba, a mosócsatornák felújításába és egy vadonatúj motoros hámozógépbe, és a Ruandában kapható legjobb kávéfajták egyikének előállítására képes. Az állomás jelenleg természetes és mosott kávékat is termel. A termelők által a nap folyamán leszállított összes cseresznyét először megmossák és megvizsgálják, hogy eltávolítsák és elkülönítsék az esetleges hibákat, például az éretlen ún. úszószemeket vagy bármilyen idegen anyagot, mielőtt tovább feldolgoznák.
Farm: Mwito állomás
Magasság: 1347 m tengerszint felettimagasság.
Feldolgozás: Természetes
Fajta: Red Bourbon
Ideális a következőkhöz: Aeropress, Chemex, French Press, V60, vákuumkanna, Moka pot
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER