Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
A Finca Aurora farmról származó,igazán magas édességű eszpresszó a Matagalpa-hegységből.
Ízvilág: Sült banán - Szárított sárgabarack - Csokoládéhab.
Ország: Nicaragua
Farm / mosóállomás: Finca Aurora
Ajánlott elkészítési mód: Eszpresszó
Fajta: Kávéfajták: Parainema
Feldolgozási módszer: Kísérleti természetes
Magasság: 1200-1400 m.a.s.l.
Matagalpa
Savasság: alacsony savtartalom
Csészepontozás: 88b
A birtok tulajdonosa, Dr. Enrique Ferrufino, szakmáját tekintve sebész. A helyi hegyekben egy kávéfarmon született és nőtt fel 1956-ban. Feleségével, Silviával, aki gyermekorvos, Ferrufinóék 1992-ben döntöttek úgy, hogy a kávéüzletbe kez denek, és 2004-ben megvásárolták a Finca Aurora céget. Három gyermekükbe már korán belenevelték a kávé szeretetét. Amióta megvásárolták a Finca Aurorát, az egész család együtt dolgozik a gyönyörű kávé előállításán.
A Ferrufino család számára a természetvédelme elsődleges fontosságú. Kizárólag megújuló energiaforrásokat használnak, és gondosan ügyelnek a vízkészletek és a természetes élőhelyek védelmére. A farmon sok őshonos fa nő, amelyek számos madárfajnak és vadon élő állatnak adnak otthont. Ezek a fák árnyékot is adnak az ültetvénynek, és szerves anyagokkal trágyázzák a talajt, ami megvédi a talajt az eróziótól, a szárazságtól és az árvizektől.
Az Aurorában rendkívül gondosan kezelik a kávécseresznye feldolgozását . Minden kávét kézzel szednek, majd a cseresznyét száraz, légmentesen lezárt tartályokba zárják, ahol 4 napig erjed. Az erjedés befejezése után a cseresznyét magasított ágyakra helyezik szárításra. A cseresznye szárítása körülbelül 35 napig tart. A Finca Aurora egyike az első olyan farmoknak Nicaraguában, amely teljesen integrált helyszíni kávéüzemmel rendelkezik. A kávét a farmon válogatják, feldolgozzák és szárítják. A válogatás és a csomagolás a Beneficio Finca Aurorán történik a farm csapatának felügyelete mellett. Ez lehetővé teszi a teljes minőségellenőrzést a teljes folyamat során.
Baristáink megjegyzései:
A Finca Aurora kávézóból származó eszpresszó kivételesen édes. A legjobb íze körülbelül 30 másodpercnél van, 1:2 arányban. A testet a desszertre emlékeztető édes jegyek és az aszalt gyümölcsök gyümölcsös édessége uralja. Az utóízben szépen érezhető a kávé természetes feldolgozása és az erős csokoládéaroma.
Tejben a kávé sima és édes. A receptet változatlanul hagytuk, az íze egy csokoládés brownie-ra emlékeztet.
EAN: 8594206183046
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER