Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g
Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g

Beansmiths Nicaragua - Finca Aurora, 250g

Nincs-készleten
5 730 Ft
Adóval együtt

A Finca Aurora farmról származó,igazán magas édességű eszpresszó a Matagalpa-hegységből.

Ízvilág: Sült banán - Szárított sárgabarack - Csokoládéhab.

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Espresso
Feldolgozási mód
Száraz (natural)
Savasság
alacsony
Pörkölési szint
sötét
A kávé fa
100% Arabica
 

Ország: Nicaragua

Farm / mosóállomás: Finca Aurora

Ajánlott elkészítési mód: Eszpresszó

Fajta: Kávéfajták: Parainema

Feldolgozási módszer: Kísérleti természetes

Magasság: 1200-1400 m.a.s.l.

Matagalpa

Savasság: alacsony savtartalom

Csészepontozás: 88b

A birtok tulajdonosa, Dr. Enrique Ferrufino, szakmáját tekintve sebész. A helyi hegyekben egy kávéfarmon született és nőtt fel 1956-ban. Feleségével, Silviával, aki gyermekorvos, Ferrufinóék 1992-ben döntöttek úgy, hogy a kávéüzletbe kez denek, és 2004-ben megvásárolták a Finca Aurora céget. Három gyermekükbe már korán belenevelték a kávé szeretetét. Amióta megvásárolták a Finca Aurorát, az egész család együtt dolgozik a gyönyörű kávé előállításán.

A Ferrufino család számára a természetvédelme elsődleges fontosságú. Kizárólag megújuló energiaforrásokat használnak, és gondosan ügyelnek a vízkészletek és a természetes élőhelyek védelmére. A farmon sok őshonos fa , amelyek számos madárfajnak és vadon élő állatnak adnak otthont. Ezek a fák árnyékot is adnak az ültetvénynek, és szerves anyagokkal trágyázzák a talajt, ami megvédi a talajt az eróziótól, a szárazságtól és az árvizektől.

Az Aurorában rendkívül gondosan kezelik a kávécseresznye feldolgozását . Minden kávét kézzel szednek, majd a cseresznyét száraz, légmentesen lezárt tartályokba zárják, ahol 4 napig erjed. Az erjedés befejezése után a cseresznyét magasított ágyakra helyezik szárításra. A cseresznye szárítása körülbelül 35 napig tart. A Finca Aurora egyike az első olyan farmoknak Nicaraguában, amely teljesen integrált helyszíni kávéüzemmel rendelkezik. A kávét a farmon válogatják, feldolgozzák és szárítják. A válogatás és a csomagolás a Beneficio Finca Aurorán történik a farm csapatának felügyelete mellett. Ez lehetővé teszi a teljes minőségellenőrzést a teljes folyamat során.

Baristáink megjegyzései:
A Finca Aurora kávézóból származó eszpresszó kivételesen édes. A legjobb íze körülbelül 30 másodpercnél van, 1:2 arányban. A testet a desszertre emlékeztető édes jegyek és az aszalt gyümölcsök gyümölcsös édessége uralja. Az utóízben szépen érezhető a kávé természetes feldolgozása és az erős csokoládéaroma.

Tejben a kávé sima és édes. A receptet változatlanul hagytuk, az íze egy csokoládés brownie-ra emlékeztet.

EAN: 8594206183046

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER