Francin Guatemala Canaque kávé 250g
Francin Guatemala Canaque kávé 250g

Francin Guatemala Canaque kávé 250g

Nincs-készleten
5 530 Ft
Adóval együtt

Könnyű pörkölésű kávé, amely gazdag és meleg ízével kellemes érzésbe burkolja Önt.

Ízvilág: Rum- nugát- kakaó- szirup

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
minden előkészület
Feldolgozási mód
Száraz (natural)
Savasság
magas
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica
 

Ez a nagyszerű természetes kávé gyorsan hűséges követőre tett szert, és szó szerint még gyorsabban eltűnt a polcokról!

Ezért márciusban megkerestük Jeremy barátunkat a Touton Specialty Coffee-nál, és megkérdeztük, hogy a Canaque kávé újra kapható lesz-e. A válasz igen volt, és amint Jeremy-nek voltak elérhető mintái, elküldte nekünk kóstolásra. Alapos tesztet végeztünk - 50 g zöldbabot pörköltünk egy Ikawa pörkölőgépen, vártunk néhány napot, hogy az ízek leülepedjenek (ki bírja ki? :)), kóstoltunk (cupping), magunknak ítélkeztünk, majd később elmerültünk egy kávéról szóló beszélgetésben a kollégákkal, véleményt és meglátásokat cserélve.

Az eredmény?

A kávé nagyon hasonlított az eddig kínáltakhoz, így nem volt miről vitatkozni. Úgy döntöttünk, hogy újra felajánljuk.

Egy év elteltével ismét elegendő mennyiségben vásároljuk, hogy ismét élvezhessék a rumos és nugátos aromájú, enyhe, édes ízű kávét.

A száraz módszer szerint a szedés után a cseresznyét vékony rétegben betonteraszon vagy afrikai ágyakon terítik ki száradni. Alternatívaként mechanikus szárítóberendezéseket is használnak a szárításra. A kávét rendszeresen forgatni kell, hogy megelőzzék a penészesedés és a nem kívánt erjedés kialakulását. A szárítás befejeztével - akár a napon, akár szárítóban - a héjat mechanikusan eltávolítják a "száraz malomban". Maga a száraz feldolgozás bizonyos ízjegyeket kölcsönöz a kávénak, függetlenül a fajtától vagy a termőhelytől. Gyakran pozitív, de ha rosszul végzik, a szárítás negatív is lehet, és visszavonhatatlanul tönkreteheti az egész tételt (a termés egy részét). Rossz szárítás esetén a kávéban alkoholosra erjedt jegyeket, élesztőt vagy akár trágyát is találunk. Másrészt, ha a szárítás úgy történik, ahogyan kell, a száraz módszer mindig gyümölcsös ízeket és krémes testet hoz a csészébe.

Guatemala

Fajták: A kávéfajták közül a legfinomabbak a következők: Caturra

Feldolgozás: Száraz (természetes)

V60, Frenchpress, Chemex, Smart, Vákuumkanna, Batch

Magasság: 1 800 m tengerszint feletti magasság.

EAN: 655729693219

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER