Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g
Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g
Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g
Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g

Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g

Nincs-készleten
5 530 Ft
Adóval együtt

Koffeinmentes kávé, amely ideális mindenféle elkészítési módhoz. Élvezze a teljes koffeinmentes ízt, amely a nap bármely szakában elkápráztatja Önt.

Ízvilág: Khaki - Marcipán - Fekete tea

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
minden előkészület
Feldolgozási mód
Száraz (natural)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica
 

Ország.

Farm: Atunkaa

Fajta: MIX

Magasság: 1700-1900 m tengerszint felettimagasság.

Terület: Piendamó, Cauca

Savasság: közepes savtartalom

Csészelési pontszám: 86

Feldolgozási mód: Természetes, cukornádmentesített koffeinmentes.

A kávébabok a kolumbiai Siruma cégtől származnak, amelyet öt évvel ezelőtt alapítottak a Cauca, Caldas és Tolima tartományok mezőgazdasági közösségeinek támogatására. A Siruma név a Wayuunaiki őslakosok nyelvén "ég és égboltot " jelent.

Az Atunkaakoffeinmentes kávé a Siruma elkötelezettségét jelképezi az átláthatóság és a gazdáknak fizetett tisztességes árak iránt. A kávé a Cauca tartománybeli Piendamóból, a Közép-Kaukázusi Békéért Egyesülettől (ACC) származik. Az ACC-t egy helyi gazda alapította, hogy a Castillo kávéfajtát értékesebbé tegye, és stabil jövedelmet biztosítson, segítve a közösséget az illegális termesztés elkerülésében.

A hagyományos természetes feldolgozást követően a koffein eltávolításának folyamatára került sor:

Cukornádból készült koffeinmentesítő eljárás:
A kávét először alacsony nyomáson gőzölik a pergamen eltávolítása érdekében. Ezután a kávébabokat forró vízbe merítik, ami megduzzasztja és megpuhítja őket, előkészítve őket a klorogénsav sóihoz kötött koffein hidrolízisére.

A cukornád erjesztéséből származó természetes kivonatot (kémiai szintézis nélkül) adják hozzá az előre elkészített kávéhoz. Ezt többször átmossák természetes etil-acetáttal a koffeinszint csökkentése érdekében. A folyamat befejezése után a kávéból nyomás alatt lévő gőzzel eltávolítják az etil-acetát maradékot. Ezután vákuumszárító dobokba szállítják, ahol a felesleges vizet eltávolítják és 10-12 %-os nedvességtartalomra szárítják.

EAN: 8594206184050

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER