Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g

Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g

Nincs-készleten
5 880 Ft
Adóval együtt

A kávé kellemesen édes, sima, teaszerű testtel és kiegyensúlyozott savassággal, amely frissítő ízprofilt biztosít. Tamarind - Cseresznyés kóla - Fekete tea

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Anaerob
Feldolgozási mód
Honey
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica
 

Ország: Indonézia

Gazdaság / mosóállomás: Koerintji Barokah Bersama Szövetkezet

Ízprofil: tamarind, cseresznye kóla, fekete tea.

Variety: Andung Sari, Sigarar Utang

Feldolgozási módszer: Anaerob méz

Magasság: 1400-1700 m

Régió: Kerinci, Szumátra

Savasság: közepes savtartalom

Csészelési pontszám: 87

Ajánlott előkészítés: Szűrő

Farm:

A Koerintji Barokah Bersama szövetkezet 320 gazdálkodót tömörít a Kerinci vulkán lábánál, Szumátrán. A vulkanikus talaj biztosítja a termékenységet, amely a 0,5-2,5 hektáros kávéfarmok javát szolgálja. A kávé a fő termény, de a gazdák zöldségeket és gyümölcsöket is termesztenek. Sokan teaültetvényeken is dolgoznak. A szövetkezet 2017-ben alakult, és Triyon vezetésével pörkölőüzemet és laboratóriumot épített. A szövetség segít a gazdáknak abban, hogy jobb árakhoz jussanak és képzéshez jussanak. A szüretelés kézzel történik, majd a cseresznyét kilenc UPH-állomáson dolgozzák fel, ahol szakértők felügyelik a minőséget.

Fajták: A gyümölcsfajták a következőek: A gyümölcsök a következő fajtákból készülnek:

Az Andung Sari, a Caturra és a Timor Hybrid hibridje, amelyet Szumátrán széles körben termesztenek magas terméshozama és édes ízprofilja miatt. Ez egy törpe növény, amely ideális az 1 250 m feletti magasságokban. Könnyen termeszthető, megbízható termést biztosítva a gazdáknak. Az ICCRI által az 1990-es években nemesített Sigarar Utang egy félig törpe fajta, bronzszínű levelekkel, amely ellenáll a kávérozsdának. A Caturra és a Timor Hybrid 831 keresztezéséből származik, és egész évben nagy babot és termést hoz. Ízprofilja gyógynövényes és gyümölcsös jegyeket, szirupos testet és intenzív utóízt kínál .

Feldolgozás:

Ehhez az anaerob mézes tételhez a cseresznyét először lebegtetve válogatják, majd emelt ágyakon kézzel tisztítják. Az érett cseresznyét ezután légmentesen lezárt zsákokba (20 kg ) zárják, és 7 napig 18-22 °C-on erjesztik. Ezután meghámozzák és a gyümölcshússal együtt aszalják a gyümölcsöt, eső és nap elől védett kupolákban, emelt ágyakon. A szárítás 20-23 napig tart, majd a kávét kézzel őrlik és válogatják.

EAN: 8594206184036

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER