Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
A kávé kellemesen édes, sima, teaszerű testtel és kiegyensúlyozott savassággal, amely frissítő ízprofilt biztosít. Tamarind - Cseresznyés kóla - Fekete tea
Ország: Indonézia
Gazdaság / mosóállomás: Koerintji Barokah Bersama Szövetkezet
Ízprofil: tamarind, cseresznye kóla, fekete tea.
Variety: Andung Sari, Sigarar Utang
Feldolgozási módszer: Anaerob méz
Magasság: 1400-1700 m
Régió: Kerinci, Szumátra
Savasság: közepes savtartalom
Csészelési pontszám: 87
Farm:
A Koerintji Barokah Bersama szövetkezet 320 gazdálkodót tömörít a Kerinci vulkán lábánál, Szumátrán. A vulkanikus talaj biztosítja a termékenységet, amely a 0,5-2,5 hektáros kávéfarmok javát szolgálja. A kávé a fő termény, de a gazdák zöldségeket és gyümölcsöket is termesztenek. Sokan teaültetvényeken is dolgoznak. A szövetkezet 2017-ben alakult, és Triyon vezetésével pörkölőüzemet és laboratóriumot épített. A szövetség segít a gazdáknak abban, hogy jobb árakhoz jussanak és képzéshez jussanak. A szüretelés kézzel történik, majd a cseresznyét kilenc UPH-állomáson dolgozzák fel, ahol szakértők felügyelik a minőséget.
Fajták: A gyümölcsfajták a következőek: A gyümölcsök a következő fajtákból készülnek:
Az Andung Sari, a Caturra és a Timor Hybrid hibridje, amelyet Szumátrán széles körben termesztenek magas terméshozama és édes ízprofilja miatt. Ez egy törpe növény, amely ideális az 1 250 m feletti magasságokban. Könnyen termeszthető, megbízható termést biztosítva a gazdáknak. Az ICCRI által az 1990-es években nemesített Sigarar Utang egy félig törpe fajta, bronzszínű levelekkel, amely ellenáll a kávérozsdának. A Caturra és a Timor Hybrid 831 keresztezéséből származik, és egész évben nagy babot és termést hoz. Ízprofilja gyógynövényes és gyümölcsös jegyeket, szirupos testet és intenzív utóízt kínál .
Feldolgozás:
Ehhez az anaerob mézes tételhez a cseresznyét először lebegtetve válogatják, majd emelt ágyakon kézzel tisztítják. Az érett cseresznyét ezután légmentesen lezárt zsákokba (20 kg ) zárják, és 7 napig 18-22 °C-on erjesztik. Ezután meghámozzák és a gyümölcshússal együtt aszalják a gyümölcsöt, eső és nap elől védett kupolákban, emelt ágyakon. A szárítás 20-23 napig tart, majd a kávét kézzel őrlik és válogatják.
EAN: 8594206184036
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER