Beansmiths Mexikó Huehuetepan 250g
Kávé mindenféle elkészítési módhoz. Finom, kiegyensúlyozott ízprofilt kínál, amely mind az ínyenceknek, mind az alkalmi kávérajongóknak örömet okoz. Ízvilág: Cseresznye - Vanília - Sötét rum
Ország: Mexikó
Farm: Huehuetepan
Fajta: Mundo Maya
Magasság: 1350 m tengerszint felettimagasság.
Cosautlán de Carvajal, Veracruz
Savtartalom: közepes savtartalom
Csészelési pontszám: 88
Feldolgozási módszer: Száraz (természetes)
Ajánlott előkészítés: Aszalási mód: Aszalási mód: Aszalási mód: Aszalási mód: Aszalási mód Minden előkészítés
Barista megjegyzése : A kávé akkor a legfinomabb, ha egy hónapig állni hagyjuk.
A kávé a mexikói Huehuetepan farmról származik, melynek tulajdonosa Carlos Cadena fiatal farmer. A nagyapja 1950 körül szerezte meg a farmot, de nem sokkal később meghalt, és Carlos akkor még nagyon fiatal édesanyja vette át a gazdaságot. Nagyapja halála után sok nehéz helyzettel kellett szembenéznie. Édesanyja folytatta a hagyományos kávétermesztést, megőrizve az eredeti fajtákat, mint például a Typica. Amikor férjhez ment Carlos apjához, ő vette át a farmot. Apja elkezdte megváltoztatni a hagyományos kávétermesztési módszereket, fokozatosan a sajátjához igazította a családi gazdaságot, új kávéfákat ültetett, új fajtákat telepített és a meglévő növényeket metszette. Carlos az alapdiploma megszerzése után kezdett el érdeklődni a családi vállalkozás iránt, amikor visszatért a farmra. Elkezdte a különböző fajták szétválasztását és a kávéfeldolgozási gyakorlat megváltoztatását .
A farm egy szakadék szélén található, ahol a talaj puha és levegős, és bőséges csapadékkal rendelkezik. A szakadékot olyan fák veszik körül, mint a Jinicuil és a Pahua, amelyek a kávé egyedi ízét és aromáját adják. A kávé kiváló minőségét és gondos feldolgozását bizonyítja a mexikói Kiválóság Kupáján elért 3. helyezés, amelyet a Gesha és Pacamara fajták keverékének ítéltek oda.
A Beansmith pörkölője által kiválasztott tételt hagyományos száraz módszerrel dolgozták fel. Az eljárás viszonylag egyszerű. Az érett cseresznyét leszedik, sűrűség szerint vízzel szétválogatják, a szennyeződésektől megszabadítják, majd 20 órán át pihentetik. Ezután a cseresznyét afrikai ágyakba szállítják, ahol több napig a napon szárítják, és rendszeresen forgatják.
Amikor a kávé teljesen megszáradt, GrainPro zsákokba csomagolják, és körülbelül két hónapig hagyják stabilizálódni, hogy az ízek kifejlődhessenek. Végül a kávét közvetlenül az exportálás előtt megtisztítják a héjától.
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER