Beansmiths Brazil gyémánt, 250g
Kóstolja meg a Beansmiths, a legkedveltebb pörkölő remek kávéját.
Ízesítés: MILKY CHOCOLATE - mogyoró
Kóstolja meg a Beansmiths, a legkedveltebb pörkölő remek kávéját. Ízesítés: MILKY CHOCOLATE - mogyoró
⚡A héten 15% kedvezménnyel vannak a Kaffia mokkás edények , ne habozz⚡
A kosár üres
Testes, finoman édes és fűszeres ízű kávé, amely szó szerint magával ragadja Önt árnyalataival.
Ízvilág: Aszalt szilva - csillagánizs - kakaóbab.
Ország: Honduras
Farm: San Rafael
Fajta: Parainema
Magasság: 1300 m tengerszint felettimagasság.
Terület: Corquin, Copan
Savasság: közepes savtartalom
Csészelési pontszám: 85+
Feldolgozási módszer: mosott, meghosszabbított erjesztéssel
Norma Iris Fiallos a hondurasi Los Limos északnyugati részén található San Rafael Farm tulajdonosa. Norma a régió egyik leginnovatívabb termelője. Kiterjedt földjei vannak, ahol sokféle arabica fajtát termeszt. Farmját fenyőerdő veszi körül, ami befolyásolja a talaj savasságát és egyedi ízprofilt kölcsönöz a kávénak. A kávé végig árnyékban terem, így a gazda földjeinek csak egy töredékén található meg.
A teljes termés az Aruco malomba kerül, ahol gondosan összegyűjtik és a feldolgozás során tökéletes ellenőrzésnek vetik alá. Ez az ellenőrzés lehetővé teszi a következetes feldolgozást, és csökkenti a gazdára háruló kockázatot. A nedves malom 800 m tengerszint feletti magasságban található, ami a magasan fekvő gazdaságokhoz képest stabilizálja a szárítási folyamatot.
Miután a kávé megérkezik a malomba, a kávébabokat gondosan kiválogatják és osztályozzák a farmon alkalmazott feldolgozási folyamatnak és szintnek megfelelően. A kávébabokat megtisztítják, leöblítik és kiválogatják az éretlen és túlérett darabokat. A Paraneima fajtából származó tételünket például először hántolták, majd 72 órán át erjesztették. Ezután még egyszer alaposan megmosták, és minden pépet eltávolítottak belőle.
A kávét ezután afrikai ágyakon 20-30 napig szárították az időjárástól függően, amely óráról órára változik.
Az itteni termelők a mikro tételek árának 70%-át kapják meg már a kapunál.