Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g
Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g

Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g

Nincs-készleten
5 880 Ft
Adóval együtt

Innovatív módszerrel feldolgozottegzotikus kávé, amely gazdag és ellenállhatatlan ízvilágával tűnik ki. Szilva - hibiszkusz - portói bor

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Anaerob
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica
Pörkölés dátuma
 

Ország: Burundi

Farm: Kibingo Oro

Fajta: Bourbon

Magasság: 1700-1900 m

Terület: Kayanza

Savtartalom: közepes savtartalom

Csészelési pontszám: 88

Feldolgozási módszer: Anaerob szárítás élesztővel

Ajánlott előkészítés: Szűrő

A Kibingo 3515 regisztrált kávétermelővel dolgozik együtt, akik a régió 18 dombján helyezkednek el. Ezek mind a Greenco munkaállomás tagjai, és 30 fős csoportokra vannak osztva, minden csoportnak van egy farmvezetője. Ezek a farmvezetők szóvivőként működnek, hogy megkönnyítsék a kommunikációt és a szervezést a mosóállomással.

A Kibingo 10 erjesztőtartállyal, 2 áztatótartállyal és egy szárítómezővel rendelkezik, 165 szárítóasztallal és 4 előszárítóasztallal. Naponta akár 750 000 kg cseresznyét is fel tud dolgozni. Az állomáson a gazdák komposztált kávépépépből szerves trágyát nyerhetnek. A gazdaságok megújulásának támogatása érdekében a termelők a mosóállomáson olcsó és támogatott kávépalántákhoz juthatnak. Minden állomásnak saját faiskolája van erre a célra, és részt vesz számos, a gazdáknak szóló tájékoztató és támogató projektben is, köztük egy állattenyésztési projektben és számos Farmer Hub projektben, amelyek célja a szövetkezetek megerősítése és a hozamok javítása.

A betakarítási szezonban minden kávét kézzel szednek. A legtöbb családnakcsak 200-250 fája van, és a betakarítást szinte kizárólag a családtagok végzik. A cseresznyét a francia Lalcafe cég Cima élesztőjével 36 órán keresztül erjesztik. Ezután aszalóasztalokra szállítják, ahol 2-3 hétig szárítják. Az aszalás során a cseresznyét rendszeresen válogatják és szitálják. Az aszalási folyamat napkeltétől napnyugtáig tart, rossz idő esetén lehetőség van ponyvával letakarni. A nedvességtartalmat gondosan ellenőrzik, és a hibás cseresznyéket eltávolítják. A szárítás után a kávét csomagolják és raktározzák. Minden egyes tételt a Greenco szakértői csoportja értékel, amely ellenőrzi az állomást, a dátumot és a minőséget. Az egész folyamatot gondosan dokumentálják a nyomon követhetőség érdekében.

EAN: 8594206183466

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER