Beansmiths Brazil gyémánt, 250g
Kóstolja meg a Beansmiths, a legkedveltebb pörkölő remek kávéját.
Ízesítés: MILKY CHOCOLATE - mogyoró
Kóstolja meg a Beansmiths, a legkedveltebb pörkölő remek kávéját. Ízesítés: MILKY CHOCOLATE - mogyoró
⚡A héten 15% kedvezménnyel vannak a Kaffia mokkás edények , ne habozz⚡
A kosár üres
Innovatív módszerrel feldolgozottegzotikus kávé, amely gazdag és ellenállhatatlan ízvilágával tűnik ki. Szilva - hibiszkusz - portói bor
Ország: Burundi
Farm: Kibingo Oro
Fajta: Bourbon
Magasság: 1700-1900 m
Terület: Kayanza
Savtartalom: közepes savtartalom
Csészelési pontszám: 88
Feldolgozási módszer: Anaerob szárítás élesztővel
A Kibingo 3515 regisztrált kávétermelővel dolgozik együtt, akik a régió 18 dombján helyezkednek el. Ezek mind a Greenco munkaállomás tagjai, és 30 fős csoportokra vannak osztva, minden csoportnak van egy farmvezetője. Ezek a farmvezetők szóvivőként működnek, hogy megkönnyítsék a kommunikációt és a szervezést a mosóállomással.
A Kibingo 10 erjesztőtartállyal, 2 áztatótartállyal és egy szárítómezővel rendelkezik, 165 szárítóasztallal és 4 előszárítóasztallal. Naponta akár 750 000 kg cseresznyét is fel tud dolgozni. Az állomáson a gazdák komposztált kávépépépből szerves trágyát nyerhetnek. A gazdaságok megújulásának támogatása érdekében a termelők a mosóállomáson olcsó és támogatott kávépalántákhoz juthatnak. Minden állomásnak saját faiskolája van erre a célra, és részt vesz számos, a gazdáknak szóló tájékoztató és támogató projektben is, köztük egy állattenyésztési projektben és számos Farmer Hub projektben, amelyek célja a szövetkezetek megerősítése és a hozamok javítása.
A betakarítási szezonban minden kávét kézzel szednek. A legtöbb családnakcsak 200-250 fája van, és a betakarítást szinte kizárólag a családtagok végzik. A cseresznyét a francia Lalcafe cég Cima élesztőjével 36 órán keresztül erjesztik. Ezután aszalóasztalokra szállítják, ahol 2-3 hétig szárítják. Az aszalás során a cseresznyét rendszeresen válogatják és szitálják. Az aszalási folyamat napkeltétől napnyugtáig tart, rossz idő esetén lehetőség van ponyvával letakarni. A nedvességtartalmat gondosan ellenőrzik, és a hibás cseresznyéket eltávolítják. A szárítás után a kávét csomagolják és raktározzák. Minden egyes tételt a Greenco szakértői csoportja értékel, amely ellenőrzi az állomást, a dátumot és a minőséget. Az egész folyamatot gondosan dokumentálják a nyomon követhetőség érdekében.