Beansmiths Honduras San Rafael 250g
Beansmiths Honduras San Rafael 250g

Beansmiths Honduras San Rafael 250g

Készleten
5 880 Ft
Adóval együtt

Testes, finoman édes és fűszeres ízű kávé, amely szó szerint magával ragadja Önt árnyalataival.

Ízvilág: Aszalt szilva - csillagánizs - kakaóbab.

Őrölt kávét szeretne?
Raktáron > 5 db, kézbesítve 7.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Mosott (washed)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica
Pörkölés dátuma
 

Ország: Honduras

Farm: San Rafael

Fajta: Parainema

Magasság: 1300 m tengerszint felettimagasság.

Terület: Corquin, Copan

Savasság: közepes savtartalom

Csészelési pontszám: 85+

Feldolgozási módszer: mosott, meghosszabbított erjesztéssel

Ajánlott előkészítés: Szűrő

Norma Iris Fiallos a hondurasi Los Limos északnyugati részén található San Rafael Farm tulajdonosa. Norma a régió egyik leginnovatívabb termelője. Kiterjedt földjei vannak, ahol sokféle arabica fajtát termeszt. Farmját fenyőerdő veszi körül, ami befolyásolja a talaj savasságát és egyedi ízprofilt kölcsönöz a kávénak. A kávé végig árnyékban terem, így a gazda földjeinek csak egy töredékén található meg.

A teljes termés az Aruco malomba kerül, ahol gondosan összegyűjtik és a feldolgozás során tökéletes ellenőrzésnek vetik alá. Ez az ellenőrzés lehetővé teszi a következetes feldolgozást, és csökkenti a gazdára háruló kockázatot. A nedves malom 800 m tengerszint feletti magasságban található, ami a magasan fekvő gazdaságokhoz képest stabilizálja a szárítási folyamatot.

Miután a kávé megérkezik a malomba, a kávébabokat gondosan kiválogatják és osztályozzák a farmon alkalmazott feldolgozási folyamatnak és szintnek megfelelően. A kávébabokat megtisztítják, leöblítik és kiválogatják az éretlen és túlérett darabokat. A Paraneima fajtából származó tételünket például először hántolták, majd 72 órán át erjesztették. Ezután még egyszer alaposan megmosták, és minden pépet eltávolítottak belőle.
A kávét ezután afrikai ágyakon 20-30 napig szárították az időjárástól függően, amely óráról órára változik.

Az itteni termelők a mikro tételek árának 70%-át kapják meg már a kapunál.

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER