Dos Mundos Mexikó Finca Otipan 250g
Tökéletes választás az intenzív ízek kedvelőinek, akik az édesség és a teljesség tökéletes harmóniáját keresik minden csészében. Kényeztesse magát egy kivételes kávéélménnyel. Csokoládéhab - Mogyoró - Cseresznyekompót
Terület: Achtotipan, Teocelo, Veracruz
Farm : Otipan
Gazdálkodó : Raúl de Arcangelis Martínez
Fajta: 100% arabica marselessa, bourbon és typica
Kávéfeldolgozás : anaerob fermentációjú méz
Tengerszint feletti magasság: 1200 m
Javasolt elkészítés: SZŰRŐ
Raúl és testvérei hatodik generációs gazdák, akik 1892 óta folyamatosan kávétermesztéssel foglalkoznak. Kávéjuk kivételes az organikus megközelítésük miatt, amely magában foglalja a helyi flórát és a kávéfák beporzását az endemikus méhek által . A családi méhészet létfontosságú szerepet játszik a természetes egyensúly fenntartásában, és egyedi ízt ad a kávénak.
A farm hegyvidéki mikroklímában található, ahol a Mexikói-öböl ködéből származó köd természetesen öntözi a kávéfákat. A fenntartható módszerek, mint például az afrikai ágyakon történő szárítás és az organikus nedves feldolgozás alacsony vízfogyasztás mellett, a környezetvédelmet és a legjobb minőségű kávét hangsúlyozzák . Raúl családja 30 éve nem használ fosszilis tüzelőanyagot , beleértve a kávé szárítását is, ami teljes egészében napenergiával vagy lehullott ágak gőzével történik.
A 64 HRS folyamat a kávécseresznye betakarításával kezdődik az érettség korai szakaszában. Alapos vizsgálat után a cseresznyét 64 órán át anaerob tartályokban tárolják, ahol flotáció történik. Ezután csak a felső bőrt távolítják el. Miután a gazdák megbizonyosodtak arról, hogy a cseresznye elérte az optimális erjedést, a teraszokon megkezdődik a lassú száradás az afrikai ágyásokon, és több napig is eltarthat az ideális páratartalom eléréséig.
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER