Dos Mundos Ruanda Vincent Rukeribuga 250g
Kóstolja meg a Dos Mundos rendkívüli ruandai Vincent Rukeribuga kávéját.
Íz: ANANAS - KIWI - SÁRGADARÁZS
Vincent Rukeribuga 1989-ben kis kávétermelőként kezdte, mindössze 100 palántával, majd idővel bővítette termelését. Vincent a környező farmerekhez hasonlóan úgy döntött, hogy a kávétermeléssel támogatja anyagilag gyermekei oktatását. A kávéforgalmazó szorosan együttműködik Vincenttel az anaerob feldolgozás kifejlesztésében, és a kávé eredetének nyomon követhetősége érdekében elkülöníti Vincent cseresznyéit. A szedés után a cseresznyét gyorsan szétválogatják és megmossák, majd zárt tartályokban akár 72 órán át erjesztik, a környezeti körülményektől és olyan tényezőktől függően, mint a cseresznye cukortartalma. Ezt követően a cseresznyét afrikai ágyakba szállítják, ahol átlagosan 20 napig szárítják a napon, 45 percenként megforgatva, hogy a tételben egyenletes nedvességtartalom legyen.
Szokatlan feldolgozásával ez a ruandai a mézédes test mellett játékos és lédús trópusi gyümölcsös ízével nyűgöz le. Akkor a legjobb, ha filterkávénak főzik.
Ízprofil: ananász, kivi, sárga dinnye
Régió: Kamonyi, Cyato
Mezőgazdasági termelő: Vincent Rukeribuga
Fajta: 100 Rabica bourbon
Kávéfeldolgozás: anaerob erjesztés
Magasság: 1960 m tengerszint felettimagasság
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER