Fiftybeans Honduras El Duranzo 200g
Telt ízű, joghurtos textúrájú kávé, amely ízkomplexitásával már az első korty után remek hangulatba hozza az embert. Ízvilág: Mazsola rumban - Zöld tea - Joghurt - Piros gyümölcsök
Származási ország: Honduras
Régió.
Feldolgozás: Természetes
Gazdaság: El Duranzo
Termelő: Francisco Alvarada
Fajta: Alvarada: Bourbon
Magasság: 1 700 m tengerszint felettimagasság
Az Intubuca régió viszonylag magasan fekszik, és a természetes borok száradása sokkal hosszabb ideig tart. Megfelelő kezelés esetén az íze előnyös .
A cseresznyét szárítóágyra helyezik, és közvetlenül a húsban szárítják több mint 2 hétig. Francisco egy Loring S15 Falcon szárítót használ, amely a hőenergia fő forrásaként konvekciót, azaz forró levegőt használ. Ez a módszer lehetővé teszi a kávé ízárnyalatainak pontos megmunkálását, és sikerül megőrizni a magas lédússágot és édességet.
Szűrőkávéhoz mindig legkorábban 7 nappal a pörkölést követően használjon fel kávébabot. Az 1. felbontás után a kávé elkészítése előtt legalább 4 órán át hagyja "kiszellőzni" a csomagot. Ez megakadályozza a nem kívánt keserű jegyek megjelenését az ízben.
A csomagot élelmiszeripari nitrogénnel töltöttük fel, hogy lassítsuk a kávébabok oxidációját, így a kávé még 45 nappal a pörkölés után is megőrzi jellegét.
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER