Fiftybeans Kenya Ladhatunda, 200g
Fiftybeans Kenya Ladhatunda, 200g

Fiftybeans Kenya Ladhatunda, 200g

Nincs-készleten
6 050 Ft
Adóval együtt

Frissen pörkölt kávé a brünni Fiftybeans kávépörkölőből.

Ízvilág: LEVANDULE - Jázmin - CITRUS - FÁNDARUZSA

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Feldolgozási mód
Mosott (washed)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica
 

A kávé története a Pearless Estate farmereitől Roman a Fiftybeans-tól

A kenyai kávék nagyszerűek. Valójában kevés olyan kávé van a világon, amely ilyen szépen ötvözi a lédús ízeket a vastag karamellás jegyekkel, de... Ez az, ami idővel unalmassá válik. És pontosan ezért gondoltam, hogy idén ízelítőt adok abból, amit én az afrikai kávé következő szintjének neveznék.

Sok kenyai gazdálkodó nem hajlandó kísérletezni a cseresznye feldolgozásával. Ennek elsősorban gazdasági okai vannak. Az emelkedő költségek szinte mindenben megmutatkoznak a kávéiparban is, ezért a gazdák aggódnak, hogy a kísérletek esetleg tönkretehetik a termésüket. Szerencsére a válogatásom során rábukkantam erre a tételre, amely a Pearless Estate, egy magángazdaság gazdáitól származik. Úgy döntöttek, hogy termésük egy részét a kiterjesztett erjesztési módszerrel dolgozzák fel.

Először kézzel szedték a cseresznyét, majd 80 órára műanyag zacskóba zárták. A cseresznyét meghámozták, megmosták és megszárították. A kávéval ez a kísérlet szó szerint csodát tett.

Forrón ez a gyöngyszem leginkább az édesgyökérrudakra hasonlít. Ahogy fokozatosan lehűl, a levendula, a jázmin, a citrusfélék és az erdei gyümölcsök jegyei kezdenek megjelenni. Szóval, aki unja a kenyai ribizlit, annak ez a kávé való!

A kávé pörköléséhez egy Loring S15 Falcon pörkölőgépet használok, amely a hőenergia fő forrásaként konvekciót, azaz forró levegőt használ. Ez lehetővé teszi számomra, hogy nagyon pontosan dolgozzak ennek a kávénak az ízárnyalataival, és így meg tudom őrizni a magas lédússágot, de az édességet is.

Szűrőkávéhoz mindig legkorábban a pörköléstől számított 7 nap múlva használjon kávébabot. Az 1. felbontás után hagyja a csomagot legalább 4 órán át "kiszellőzni", mielőtt elkészíti a kávét. Ez megakadályozza a nemkívánatos keserű ízjegyek megjelenését.

A csomagot élelmiszeripari nitrogénnel töltjük fel, hogy lassítsuk a kávébabok oxidációját, így a kávé még 45 nappal a pörkölés után is megőrzi jellegét.

Ország.

Magasság: 1600 m tengerszint felettimagasság.

Fajta: Batian Ruiru 11

Feldolgozás: mosott

Ízprofil: LEVANDULE - JASMIN - CITRUS - FÁNDARAB

EAN: 20032003

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER