Fiftybeans Kenya Riakiberu, 200g
Frissen pörkölt kávé a brünni Fiftybeans kávépörkölőből.
Ízek.
A kávé története a kamachariai gazdáktól
Az év egyik legszebb időszaka ismét itt van. És melyik az? Az afrikai kávék szezonja!
Az idei év első példánya ez a ribizlis finomság. A terméket egy Kamacharia nevű gazdálkodói közösség állította elő, akik a Riakiber feldolgozóüzemmel dolgoznak együtt.
A cseresznyét először kézzel szedték a munkások, válogatták, hámozták, majd 24 órán át erjesztették nagy tartályokban. A kenyai kávék esetében az erjesztés inkább a maradék pép eltávolítására szolgál, mint az ízprofil módosítására, de a kenyai feldolgozóüzemek már ezzel is kísérleteznek. A helyi terroir azonban olyan gazdag, hogy erre nincs is igazán szükség. A kávét alapesetben 20 napig szárítják a magasított ágyásokon.
És milyen íze van valójában? Mint minden évben. Ez egy abszolút robbanás! Ez minden, amit egy kenyai kávétól elvárunk. Ribizli, málna, vanília, eper, rebarbara, egres. Abszolút lédús finomság. Mire vársz még?
Szűrőkávé esetén a kávét mindig legkorábban a pörköléstől számított 7 nap múlva használja fel. Ez megakadályozza a nemkívánatos keserű ízjegyek megjelenését.
A csomagot élelmiszeripari nitrogénnel töltik fel, hogy lassítsák a kávébabok oxidációját, így a kávé még 45 nappal a pörkölés után is megőrzi jellegét.
Ország.
Magasság: 1600 m tengerszint felettimagasság.
Fajta: Batian, Ruiru 11, SL28
Feldolgozás: mosott
Ízprofil: HAL - MALINÁK - VANÍLIA - SZÖVEG - REBARBORA - ANGRESSZ
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER