Csepegtető edény Kaffia Chorreador 500ml
Latin-Amerikában a filteres kávé hagyományos elkészítési módja a csepegtető kávé. Costa Ricában ezt a módszert chorreadornak nevezik, és soha nem fa szerkezet és pamutszűrő nélkül.
Érdekes alternatíva azok számára, akik nem szeretik a papírszűrőket. A pamutszűrő a papírszűrővel ellentétben több olajat enged ki a kávéból, és ennek eredményeként a kávé jellegzetesebb testet kap. Az anyagnak sokkal kisebb lyukai vannak, mint a papírnak, így a kihúzás egy-két perccel tovább tart, de az eredmény mindenképpen megéri! Ahhoz, hogy a szűrő jól szolgáljon, gondoskodnia kell arról, hogy mindig tiszta és nedves legyen. Egyszerűen merítse vízbe, és tegye a hűtőszekrénybe, amikor nem használja.
A csepegtető kanna használata hasonló a klasszikus csepegtetőhöz, kivéve a pamutszűrőt és a gyönyörű, stílusos karafét, amely biztosan nem csak a kávéfőzéshez talál felhasználásra.
A tökéletes pour-over kávéhoz a Hario Buono 1,2 literes kannát is ajánljuk. A filterkávé elkészítéséről további információkat a Kávékészítés - filterkávé című fejezetben talál.
Anyaga: hőálló üveg, fa
Térfogat: -- l (3-4 csésze)
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER