GourmetCoffee Specialty Colombia D. Sambony 250g
Az El Mirador Farmról származó Pink Bourbon epres pite, szárított kivi és fekete tea jegyeit hordozza. Az elegáns erjesztés kihozza az édességet és a lédússágot.
Magasság: 1624 m tengerszint felettimagasság.
Régió.
Fajta: Rózsaszín Bourbon
Íz: epres pite, szárított kivi, fekete tea.
Gazdaság: El Mirador
Termelő: Diana Sambony
Pörkölő: Beansmith
Feldolgozás: mosott, erjesztett
Cupping pontszám: 88
Mi a Gourmet Coffee Specialty?
Ez egy válogatott kávé, amelyet gondosan kiválasztottunk és a Beansmith Roastery pörkölt nekünk. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) kifejezetten azt mondja, hogy ezek olyan kávék, amelyek egy szakmai értékeléssorán 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nem tartalmaznak jelentős ízhibákat. Válogatott kávéink esetében mindig 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk, mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Elkészítési tipp
Az őrlés pontos durvaságát nem írjuk le, mert minden őrlőnél másképp van, de megpróbálhatod úgy őrölni, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.
Csepegtetés 18g (60ml bloom), 250ml összesen 2:30perc alatt.
Információk a termelőtől / importőr
Diana Sambony az erő, az elszántság és a kávétermesztés iránti szenvedély megtestesítője. Büszke termelőként szeretettel és rendíthetetlen odaadással szenteli magát munkájának, hozzájárulva a kivételes kávé előállításához. Családjával együtt arra törekszik , hogy átalakítsa élettörténetüket, és új lehetőségeket nyisson a jövőre nézve. Diana szerint a siker kulcsa az állandó gondoskodás, a kemény munka és a vágy, hogy a legjobbak legyenek. Elkötelezettségével nemcsak családját, hanem közösségét is inspirálja, bebizonyítva, hogy szenvedéllyel és kitartással bármilyen akadályt le lehet győzni és rendkívüli eredményeket lehet elérni.
Az érett kávécseresznyék betakarítása után a farmon először minden szennyeződést eltávolítanak, mégpedig úgy, hogy műanyag tartályokban lebegtetik őket. A kávét ezután 48 órán át egészben, azaz még a cseresznyében, majd a héjmentesítés után további 48 órán át a pépben erjesztik. Mindkét erjesztési folyamatot anaerob módon, lezárt műanyag zsákokban végezték. Az erjesztés után a pépet eltávolították a kávébabokról, majd a kávébabokat a szárítóhelyiségekbe szállították, ahol 8 napig lassan szárították őket .
EAN: 8594206184166
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER