GourmetCoffee Specialitás Kolumbia EL SILENCIO 250g
Lédús, testes és édes kávé, az erjedés kellemes leheletével. Gazdag íze és harmonikus egyensúlya minden kávérajongót elkápráztat.
Ízvilág: Eper - cseresznye - rumos praliné
Magasság: 1740 m tengerszint felettimagasság
Régió: Piendam , Cauca
Fajta: Castillo
Gazdaság: Castillo: Attia - El Silencio
Cupping score: 86
Pörkölő: Beansmith
Feldolgozás: természetes
Mi a GourmetCoffee Specialty?
Ez egy válogatott kávé, amelyet gondosan kiválasztottunk és a Beansmith Roastery feldolgozott számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) kifejezetten azt mondja, hogy ezek olyan kávék, amelyek egy szakmai értékeléssorán 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nem tartalmaznak jelentős ízhibákat. Válogatott kávéink esetében mindig 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk, mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Elkészítési tipp
Az őrlés pontos durvaságát nem írjuk le, mert minden őrlőnél másképp van, de próbáld ki az őrlést, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.
Csepegtetés 18g (60ml bloom), 250ml összesen 2:30perc alatt.
Információ a gazdától
Robinson Rivera Muelas, egy 38 éves kávétermesztő a Cauca régióban található Piendamóból, az El Silencio Farm tulajdonosa, amely El Agrado faluban található 1740 méteres magasságban. Farmján a caturra fajtát termeszti, és évente körülbelül 7000 kg kávét termel.
A kávétermesztés mellett Robinson a környék kisebb termelőinek is segít, akik nem rendelkeznek a szükséges feldolgozó berendezésekkel. Számukra ő dolgozza fel és szárítja a kávécseresznyét. Egyedülálló módszerét, a kettős anaerob erjesztést alkalmazza, amely egy kezdeti anaerob és egy végső aerob fázist kombinál. Az ezt követő szárítás mechanikus és parabolikus szárítókban történik.
Robinson immár hatodik éve aktív tagja a helyi ACC termelői szövetségnek, amelynek alapító tagja és jogi képviselője. A szövetségben végzett munkája révén megosztja a tudását, és segít a régió kistermelőinek gyakorlatának javításában.
EAN: 8594206184029
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER