GourmetCoffee Specialty - Brasil Honorio 250g
GourmetCoffee Specialty - Brasil Honorio 250g
GourmetCoffee Specialty - Brasil Honorio 250g
GourmetCoffee Specialty - Brasil Honorio 250g
GourmetCoffee Specialty - Brasil Honorio 250g
GourmetCoffee Specialty - Brasil Honorio 250g
GourmetCoffee Specialty - Brasil Honorio 250g
GourmetCoffee Specialty - Brasil Honorio 250g
GourmetCoffee Specialty - Brasil Honorio 250g
GourmetCoffee Specialty - Brasil Honorio 250g

GourmetCoffee Specialty - Brasil Honorio 250g

Nincs-készleten
4 130 Ft
Adóval együtt

Egy ízletes eszpresszó az intenzív ízek és gazdag aromák tökéletes kombinációjával, amely a káprázatos ízek világába repíti Önt. Ízvilág: Szárított sárgabarack - mogyoró - kakaó

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Espresso
Feldolgozási mód
Száraz (natural)
Savasság
magas
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica
Pörkölés dátuma
 

Magasság: 1.100 - 1.300 m tengerszint felettimagasságban
Feldolgozási módszer: Természetes
Helyszín: Serra de Mantiqueira
Farm: Sitio Sertaozinho
Fajta: Acaia, Arara, Bourbon, Red Catuaí
Tulajdonos: Ricardo Luiz Honorio
Csomagolás: 250g
Pörkölő: Beansmith's

Mi a GourmetCoffee Specialty?

Ez egy igazi specialty kávé, amelyet a Beansmith válogatott pörkölői gondosan válogatnak és pörkölnek számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávékról van szó, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nincsenek pontosan megemlített ízhibák. Válogatott kávéink esetében is 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).

Miben különböznek a válogatott kávéink?

Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Ezeket a kávékat elsősorban eszpresszóhoz pörköljük, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.

Mi ragadta meg a figyelmünket ebben a kávéban?

Portfóliónkból nem hiányozhat a hagyományosan csokoládés ízű eszpresszó kávé, amely az eszpresszó szerelmeseinek tetszeni fog, de automata kávégépekbe, sőt, moka-kannákba is alkalmas.

Elkészítési tipp

A pontos őrlési durvaságot nem írjuk le, mert minden őrlőnél másképp van, de próbáld meg úgy őrölni, hogy körülbelül azt kapd, amit mi alább. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta kiindulási pont.

Ajánlott elkészítés 16g kávé / 35ml kimenet kb. 30s alatt.

Információk az importőrtől

Ricardo Luiz Honoria édesanyja egy hektár földdel kezdte, amit édesapjával együtt a jelenlegi 15 hektárra bővítettek. Megalkuvást nem ismerő munkájuk és a kávé iránti szenvedélyük arra ösztönözte őket, hogy továbbfejlesszék és kivételes tételeket állítsanak elő a Naturalból. Ma Ricardo a Sitio Sertaozinhón dolgozik apjával, feleségével és sógorával, és számos kiváló minőségű fajtát termeszt, mint például a Red Catuai, Bourbon, Acacai és Arara.

A szüret általában júniusban kezdődik és október körül ér véget. Mechanikus betakarítás és feldolgozás a termelékenység maximalizálása érdekében. A mai mechanikus betakarítógépeket úgy tervezték, hogy jobban reagáljanak. Ez azt jelenti, hogy a gazdaságok szelektíven csak az érett cseresznyét szüretelhetik le minden egyes menetben. A gazdaságok egyenetlen részein a cseresznyét kézzel szedik. A derricadeira (egyfajta gépi gereblye) rezgéssel szedi le az érett cseresznyét. Ezeknek az újabb, szelektívebb technológiáknak köszönhetően egyre több a minőségtudatos gazdaság. A szüret után a cseresznyét általában vékony rétegekben teraszokra helyezik, ahol napfényben és gyakori forgatás mellett szárítják.

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER