Ízprofil: narancs, csipkebogyó tea, cukornád
Magasság: 1800-2200
Feldolgozási módszer: mosott
Elhelyezkedés: Felső-Bukyabo
Fajta: SL14, SL28 és Nyasaland
Tulajdonos: Buwobodeya
Csomagolás: 250 g
Cupping Score: 86
Importőr: Falcon Coffees
Pörkölő: Beansmith
Mi a GourmetCoffee Specialty?
Je to skutečná výběrová káva, kterou jsme pro vás pečlivě vybrali a pro nás ji upražila výběrová pražírna Beansmith. Definic je mnoho, jedna z konkrétnějších od SCA (Asociace pro výběrovou kávu) uvádí, že jsou to kávy, které při odborném hodnocení dosáhnou alespoň 80 bodů ze 100 a nemá přesně zmíněné defekty v chuti. U výběrových káv od nás také najdete 100% transparentnost (farmy, dovozce, pražírna a prodejce).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ez egy igazi kávéválaszték, amelyet a Beansmith válogatott pörkölői gondosan válogattak és pörköltek számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávékról van szó, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nincsenek pontosan megemlített ízhibák. Válogatott kávéink esetében is 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő
Mi ragadta meg a figyelmünket ebben a kávéban?
Sladká káva s mírnou aciditou pro každodenní pití i pro úplné začátečníky či konzervativce ve výběrové kávě.
Elkészítési tipp
Édes kávé enyhe savassággal, mindennapi fogyasztásra és teljesen kezdőknek vagy konzervatívoknak a kávéválasztásban.
18g (60ml bloom), összesen 250ml 2:30 perc alatt
Információk az importőrtől
A Coffee Gardens 2017-ben alakult azzal a céllal, hogy válogatott kávét termeljen etikus módon, valamint átlátható és közvetlen kapcsolatot kínáljon a kávétermelők és a fogyasztók között. Az alábbi információkat a 2021/22 mikro- és nanotételeinkről azért hoztuk létre, hogy vásárlóink és fogyasztóink jobban megértsék az általuk vásárolt kávét, a mögötte álló történetet és a hihetetlen termelőket, akik termesztik. A mikrotételeket a hasonló ízprofilú napi tételek (ugyanazon a napon feldolgozott kávé) kombinálásával hoztuk létre. Ezért egyetlen termelő több mikrotételhez is hozzájárulhat.
A kávékertek öt éve dolgoznak együtt azokkal a gazdákkal, akik ezt a mikrotételt termelték. Minden egyes gazdálkodó családot ismernek, mivel a mosóállomásuk fölött 600 méterrel a hegyen laknak, ahol a kávét mossák.
Ez a mikroparcella a nevét Buwobodeya faluról kapta, ahol sok gazdálkodó él. Tavaly a pörkölők támogatásával képeztük ki ezeket a gazdákat az árnyas fák között történő kávétermesztésre, a helyes gazdálkodási gyakorlatra és természetesen a jobb szüreti technikákra. Júliusban több mint 8300 árnyék-, gyümölcs- és gyorsan növő facsemetét osztottunk ki. Idén folytatódik a képzés, és a térség három általános iskolája, köztük a Zebugu-Busi Általános Iskola számára illemhelyeket építünk. A gazdáknak különböző méretű kávékertjeik vannak, így különböző mennyiségű kávét szállítanak. A Buwobodeyából származó Nasimo Lawrance úr volt a fő hozzájárulója ennek a mikrokészletnek, 148 KG vörös érett kávécseresznyével. A szüretet követő órákon belül a kávécseresznyét 50 kg-os zsákokban szállítják az állomásunkra a "futók" - egy több mint 160 férfiból és nőből álló csapat, akiket a helyi közösségből alkalmaznak. Ezt a kávét őröljük, majd jellegzetes fermentációs módszerünknek vetjük alá, amely magában foglalja az előmosást, a hosszú áztatást hideg hegyi forrásvízben, majd a végső mosás előtt negyven órán át tartó kíméletes fermentációt. A kávét exportálás előtt 12 különböző fázisban gondosan válogatják.