GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
A Guji régióból származó, anaerob módon erjesztett kávé egyedülálló ízprofilt kínál papaya, almacider és narancslikőr jegyeivel. A természetes feldolgozás kiemeli édességét és összetettségét.
Magasság: 2250 m tengerszint felettimagasság.
Régió.
Fajta: Dega, Kurume, 74110
Feldolgozóállomás: Haro Wachu
Pörkölő: Beansmith
Feldolgozás: természetes anaerob
Cupping pontszám: 87,5
Mi az a Gourmet Coffee Specialty?
Olyan kávék válogatása, amelyeket gondosan kiválasztottunk és a Beansmith Roastery feldolgozott számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) kifejezetten azt mondja, hogy ezek olyan kávék, amelyek egy szakmai értékeléssorán 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nem tartalmaznak jelentős ízhibákat. Válogatott kávéink esetében mindig 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk, mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Elkészítési tipp
Az őrlés pontos durvaságát nem írjuk le, mert minden őrlőnél másképp van, de megpróbálhatod úgy őrölni, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.
Csepegtetés 18g (60ml bloom), 250ml összesen 2:30perc alatt.
Információk a gazdától
Ez az egyedülálló anaerob kávé Guji távoli Uraga régiójából, pontosabban Haro Wachu faluból származik, ahol a helyi állomás természetes, mosott és anaerob kávékat dolgoz fel. A kávét nagy magasságban, legalább 2250 méteren termesztik, ami tökéletesen tükrözi Uraga termékeny talaját és buja erdőit. Az itteni kisgazdák a 74110 és 74112 fajtákat olyan fák árnyékában termesztik, mint a Cordia africana, az akác és az ensetu. A betakarítás általában novembertől januárig tart. Ez a kávé jól nyomon követhető, mivel a cseresznye mindössze 5,2 hektárról származik. Az aprólékos gondosság és a kísérleti feldolgozási módszerek precizitására való odafigyelés kiváló csészét eredményez, amelynek eredete jól nyomon követhető.
Azanaerob erjesztés egy modern feldolgozási módszer, amely során a kávécseresznyét teljesen zárt tartályokban, oxigén hozzáférése nélkül erjesztik. A cseresznyét először gondosan kiválogatják, hogy elkülönítsék az éretlen, a túlérett és a zöld gyümölcsöket. Az érett cseresznyéket ezután speciális zsákokba helyezik, és erősen összepréselik. Az oxigént vákuumrendszerrel távolítják el, és 18-24 óra elteltével a tartályban lévő CO₂-nyomásnak köszönhetően megkezdődik az erjedés. A cseresznye 4-15 napig erjed, ezalatt a nyomás biztosítja, hogy a gyümölcshús édes ízei közvetlenül a szemekbe hatoljanak. A folyamat befejeztével a cseresznye pirosból sárgává válik. Miután kivették az erjesztőedényből, a kávét afrikai ágyakon 15-18 napig szárítják .
EAN: 8594206184104
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER