GourmetCoffee Specialitás Guatemala Comal ESP 250g
Testes és sűrű eszpresszó, kellemes édességgel és finom, frissítő keserűséggel a lecsengésben. Tökéletesen kiegyensúlyozott íz egy igazi élvezethez. Ízvilág: Cseresznyelekvár - Áfonya - Étcsokoládé
Magasság: 1 400 - 2 000 m tengerszint felettimagasságban
Régió: Caserío San Juan, Aldea El Palmar, San Pedro Necta
Fajta: Bourbon, Catuai, Caturra, Pache
Gazdaság: Catura, Catura, Catura, Catura, Catura: Asociación Civil Comercializadora Maya Alternativa (COMAL)
Betakarítási hónapok: november - április
Pörkölő: Beansmith
Mi a Gourmet Coffee Specialty?
Ez egy igazi különleges kávé, amelyet a Beansmith, egy szelektív pörkölő gondosan válogatott és pörkölt számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávékról van szó, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kapnak, és nincsenek pontosan megemlített ízhibák. Válogatott kávéink esetében is 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Ezeket a kávékat elsősorban eszpresszóhoz pörköljük, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Elkészítési tipp
A pontos őrlési durvaságot nem írjuk, mert minden őrlőnél másképp van, de kipróbálhatod az őrlést, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.
Ajánlott elkészítés 16g kávé / 35ml kimenet kb. 30s alatt.
Információk az importőrtől
A FECCEG (Federación Comercializadora de Café Especial de Guatemala) 2006-ban alakult a kávéválságra válaszul. Feladata a kávétermelő közösségek támogatása, a piacra jutás megkönnyítése és az exporthoz kapcsolódó logisztika javítása. A szervezet technikai tanácsadást nyújt, elősegíti a termesztés diverzifikálását, mezőgazdasági képzési programokat kínál, és segítséget nyújt az olyan minősítésekhez, mint a bio- és a fairtrade.
Bár a kávé továbbra is a közösségek fő terménye, mézet, gyümölcsfákat és olyan önellátásra alkalmas növényeket is termesztenek, mint a kukorica és a bab. Emellett fákat ültetnek a biológiai sokféleség előmozdítása és a vízkészletek védelme érdekében. Olyan virágokat és növényeket is termesztenek, amelyek vonzzák a méheket, és segítik a méztermelés növelését.
Minden termelő egyénileg dolgozza fel és szárítja kávéját kis teraszokon. Saját pörkölőkkel, erjesztő tartályokkal és mosórendszerekkel rendelkeznek. A COMAL ezután begyűjti a tagoktól a szárított pergamen kávét, és a FECCEG Quetzaltenangóban található szárítóüzemébe szállítja. Itt egy minőségellenőrző csoport elemzi az egyes tételeket, amelyeket minőségüktől függően vagy mikrotételként értékesítenek, vagy összekeverik más, ugyanabból a szervezetből és kategóriából származó kávékkal.
EAN: 8594206184012
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER