Magasság: 1800-2200
Feldolgozási módszer: mosott
Helyszín: Felső Bukyabo
Fajta: SL14, SL28 & Nyasaland
Tulajdonos: Buwobodeya
Csomag: 250g
Cupping Score: 86
Importer: Falcon Coffees
Pörkölő: Beansmith
Mi a GourmetCoffee Specialty?
Ez egy igazi válogatott kávé, amelyet a Beansmith pörkölő gondosan válogatott és pörkölt számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) egyik konkrétabb meghatározása szerint olyan kávékról van szó, amelyek egy szakmai értékelés során 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nincsenek pontosan megemlített ízhibák. Válogatott kávéink esetében 100%-os átláthatóságot is talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Ezeket a kávékat elsősorban eszpresszóhoz pörköljük, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Mi ragadta meg a figyelmünket ebben a kávéban?
Egy édes kávé enyhe savassággal, mindennapi fogyasztásra és teljesen kezdőknek vagy konzervatívoknak a kávéválasztásban.
Elkészítési tipp
A pontos őrlési durvaságot nem írjuk le, mert minden őrlőnél másképp van, de megpróbálhatod úgy őrölni, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban kaptunk. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.
Ajánlott elkészítés 16g kávé / 35ml kimenet kb. 30s alatt.
Információk az importőrtől
A Coffee Gardens 2017-ben alakult azzal a céllal, hogy válogatott kávét termeljen etikus módon, átlátható és közvetlen kapcsolatot kínálva a kávétermelők és a fogyasztók között. A 2021/22 mikro- és nano-tételeinkről szóló alábbi információkat azért hoztuk létre, hogy vásárlóink és fogyasztóink jobban megértsék a kávét, amit vásárolnak, a mögötte álló történetet és a hihetetlen termelőket, akik termesztik. A mikrotételeket a hasonló ízprofilú napi tételek (ugyanazon a napon feldolgozott kávé) kombinálásával hoztuk létre. Ezért egyetlen termelő több mikrotételhez is hozzájárulhat.
A kávékertek öt éve dolgoznak együtt azokkal a gazdákkal, akik a mikrotételeket termelték. Minden egyes termelői családot ismernek, mivel a mosóállomásuk felett 600 méterrel a hegyen laknak, ahol a kávét mossák.
Ezt a mikrotételt Buwobodeya faluról nevezték el, ahol sok termelő él. Tavaly a pörkölők támogatásával képeztük ki ezeket a gazdákat az árnyas fák között történő kávétermesztésre, a helyes gazdálkodási gyakorlatra és természetesen a jobb szüreti technikákra. Júliusban több mint 8300 árnyék-, gyümölcs- és gyorsan növő facsemetét osztottunk ki. Idén folytatódik a képzés, és a térség három általános iskolája, köztük a Zebugu-Busi Általános Iskola számára illemhelyeket építünk. A gazdáknak különböző méretű kávékertjeik vannak, így különböző mennyiségű kávét szállítanak. A Buwobodeyából származó Nasimo Lawrance úr volt a fő hozzájárulója ennek a mikrokészletnek, 148 KG vörös érett kávécseresznyével. A szüretet követő órákon belül a kávécseresznyét 50 kg-os zsákokban szállítják az állomásunkra a "futók" - egy több mint 160 férfiból és nőből álló csapat, akiket a helyi közösségből alkalmaznak. Ezt a kávét őröljük, majd jellegzetes erjesztési módszerünknek vetjük alá, amely magában foglalja az előmosást, a hideg hegyi forrásvízben való hosszú áztatást, majd a végső osztályozás előtt negyven órán át tartó kíméletes erjesztést.korábban. A kávét exportálás előtt 12 különböző fázisban gondosan válogatják.