GourmetCoffee Speciality Burundi Gakenke 250g
Magasság: 1 670 - 1 800 m tengerszint felettimagasságban.
Régió: Kayanza, Gatara
Fajta: Red Bourbon
Gazdaság: Gakenke
Szüreti hónapok: március - július 2024
Pörkölő: Beansmith
Importőr: Sucafina
Mi a GourmetKafé specialitás?
Olyan kávék válogatása, amelyeket gondosan kiválasztottunk, és a Beansmith Roastery pörkölt számunkra. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) kifejezetten azt mondja, hogy ezek olyan kávék, amelyek egy szakmai értékeléssorán 100-ból legalább 80 pontot kaptak, és nem tartalmaznak jelentős ízhibákat. Válogatott kávéink esetében mindig 100%-os átláthatóságot talál (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő).
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk, mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Mi vonzott minket ehhez a kávéhoz?
Elkészítési tipp
Nem írjuk le a pontos őrlési durvaságot, mert minden őrlő másképp csinálja, de kipróbálhatod, hogy körülbelül az alábbiakban megadott őrlési durvaságot kapod. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.
Csepegtetés 18g (60ml bloom), 250ml összesen 2:30perc alatt.
Információk a termelőtől / importőr
Gakenke 1991-ben épült. A 224 szárítóággyal rendelkező üzem szezononként akár 750 tonnát is képes feldolgozni. Rendelkezik 2 flotációs, 10 erjesztő- és 2 áztatótartállyal. A szárítómezőn 150 emelt ágy található.
Az állomásnak 1 780 regisztrált gazdálkodó tagja van, akik a Kayanza tartománybeli Gatare település 22 dombján élnek. A tagok 30 fős csoportokba szerveződtek, amelyek élén egy termelői vezető áll, aki megkönnyíti a kommunikációt és a szervezést az állomással.
Burundiban a legtöbb kávéfát minőségi okokból a Red Bourbon fajtából ültetik. A kávéültetvények egyre kisebb mérete miatt Burundiban nagyon nagy problémát jelent az alanyok elöregedése. A Greenco, hogy támogassa a gazdákat ültetvényeik megújításában, vetőmagot vásárol a Burundi Agrártudományi Intézettől (ISABU), faiskolákat hoz létre, és az önköltség alatti áron értékesíti a palántákat a gazdáknak.
BA szüreti időszakban a kávét szelektíven, kézzel szedik. A cseresznyéket kis vödrökben úsztatják, hogy ellenőrizzék a minőségüket. A jó minőségű cseresznyéket ezután kézzel válogatják, és eltávolítják a sérült, alul- és túlérett cseresznyéket. A cseresznyét ezután 3-4 hétig szárítóasztalokon, egy rétegben szárítják. A szárítási folyamat során a szedők átnézik a cseresznyét a hibás darabok után kutatva. A szárítás után a pergameneket bezsákolják, és egy raktárba szállítják. A Greenco laboratóriumának szakértői minden egyes tételt értékelnek, és biztosítják a nyomon követhetőséget a folyamat során.
EAN: 8594206183787
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER