GourmetCoffee Specialty Peru Monterverde 250g
Mosott kávé, tiszta és kiegyensúlyozott profillal, amely kiemeli a cseresznye, a piros narancs és a csokoládé jegyeit. A finom savasság és édesség teszi ezt a kávét nagyszerű választássá a szűrt módszerekhez.
Magasság: 1400 - 2000 m tengerszint felettimagasság.
Vituya, Chiliquin, Amazonas tartomány
Fajta: Catuai, Caturra, Caturra, Typica
Gazdaság: Comité Vituya Monteverde
Pörkölő: Beansmith
Feldolgozás: mosott
Cupping pontszám: 86,5
Íz: cseresznye, piros narancs, csokoládé
Mi az a Gourmet Coffee Specialty?
Ez egy válogatott kávé, amelyet gondosan kiválasztottunk és a Beansmith Roastery pörkölt nekünk. Sokféle definíció létezik, az SCA (Select Coffee Association) kifejezetten azt mondja, hogy olyan kávé, amely egy szakmai értékelésen 100-ból legalább 80 pontot kap, és nem tartalmaz jelentős ízhibákat. Emellett mindig 100%-os átláthatóságot (farmok, importőr, pörkölő és kiskereskedő) találsz a válogatott kávéinknál.
Miben különböznek a válogatott kávéink?
Ne számítson kifejezett keserűségre a kávéban, mivel ezek a kávék könnyebb pörkölésűek, mint a normál kávék. Általában több gyümölcsös ízt talál bennük. Minden kávénkat elsősorban otthoni főzésre szánjuk, mint filterkávét, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Elkészítési tipp
Az őrlés pontos durvaságát nem írjuk le, mert minden őrlőnél másképp van, de megpróbálhatod úgy őrölni, hogy körülbelül azt kapd, amit mi az alábbiakban. De ez tényleg egy a sokféle eset közül. Ez csak egyfajta ugródeszka.
Csepegtetés 18g (60ml bloom), 250ml összesen 2:30perc alatt.
Információk a gazdától
Peru a kiváló minőségű kávé, különösen az organikus arabica jelentős termelője, és a világ legnagyobb exportőre. A kávé termesztése a 18. században kezdődött az országban, de az export csak a 19. század végén alakult ki, amikor Peru az indonéziai kávéhiány okozta kávérozsda után elkezdte ellátni az európai piacot. A világháborúk között a földeket újraosztották a helyi gazdák között, ami a kávétermelés fejlődéséhez vezetett.
A legelterjedtebb feldolgozási módszer a teljesen mosott eljárás, amelynek során a kávécseresznyét először pépesítik, majd erjesztik és a napon, magasított ágyakon vagy szárítócsarnokokban szárítják. Az utóbbi időben elterjedtek a szárító üvegházak és a parabolikus ágyak is. A szárítás után a kávét pergamen formájában értékesítik szövetkezeteknek vagy közvetítőknek, ha a gazdák nem szövetkezeti tagok.
A gazdaságok elszigeteltsége és kis mérete miatt a gazdáknak közvetítőkre vagy szövetkezetekre van szükségük a piacra jutáshoz. A szövetkezeti tagság védelmet nyújt a kizsákmányolással szemben és jobb jövedelmet biztosít, de a gazdáknak csak 15-25%-a szövetkezeti tag.
EAN: 8594206184111
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER