Rebelbean, Brazília Vinhal, 250 g
Rebelbean, Brazília Vinhal, 250 g

Rebelbean Brazil Vinhal, 250 g

Nincs-készleten
4 880 Ft
Adóval együtt

Válogatott és frissen pörkölt Brazil Vinhal kávé a brünni Rebelbean pörkölőből. Holland kakaó - Fahéj - Pekándió

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
A termék megvásárlásával szerez 14 pont. A kosara összesen tartalmazni fogja 14 pont, amelyek egy értékű utalványra válthatók át 242 Ft.
Feldolgozási mód
Savasság
közepes
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica
 

Mit mond a Rebelbean Roastery a kávéról?

A lányok a kolumbiai kávék importjára koncentrálnak, de valahogy egy szerencsés véletlen folytán egyszer a VB-n találkoztak a Vinhal család kávéival, a hír kitudódott, és máris a kávéik importjával foglalkoztak. Rafael, a legidősebb fiú, aki a családi kávéüzlet üzleti oldalát kezeli, valójában a közvetlen értékesítés és a közvetlen export útjára próbál betörni, mert szereti ismerni a kávéja végső vásárlóját.

Nem terveztünk több tételt vásárolni Brazíliából, mivel már volt egy eladásra kész tételünk, de ezek a tételek kicsik és mega érdekesek voltak! Igen, a többes szám azt jelenti, hogy van még egy tartalékunk! Ez a 85-ös tétel élénk fahéjas aromájával keltette fel a figyelmünket. Eleinte a kezünket csészéztük, vajon kinek a kezén van-e frissen bekent krém, vagy a keze koszos a fahéjas gyapjúcsigától. De ez tényleg ennek a kávénak és a feldolgozási folyamatnak a jellemzője.

Ahogy a feldolgozás leírását olvasom, alapvetően egy intenzív mézet ír le, mintha Costa Ricában azt mondanák, hogy "fekete méz". Ez azt jelenti, hogy az erjedési idő az afrikai ágyakon hosszú, konkrétan 90 óra, és a gyümölcshús a lehető legnagyobb mértékben megmarad a babon. A mézes módszerben döntő fontosságú, hogy mennyi pépet hagyunk a gabonán, mennyi ideig tart az erjesztés, mielőtt a gabonát újra megmossuk, milyen gyakran gereblyézzük a gabonát, és milyen vastag rétegben szárítjuk. Ezt követően a kávét klasszikus módon, egy "teraszon" szárítják.

Gazdálkodó: a Vinhal család

Régió: Cerrado Mineiro, Minas Gerais

Fajta: IBC12

Feldolgozás: erjesztett méz (90h)

Magasság: 980-2500 m tengerszint felett

Importőr: Chicas Industry

Íz: Holland kakaó - fahéj - pekándió

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER