Rebelbean Colombia Benedicto Puentes González, 250 g
Rebelbean Colombia Benedicto Puentes González, 250 g

Rebelbean Kolumbia Benedicto Puentes González, 250 g

Nincs-készleten
4 880 Ft
Adóval együtt

Válogatott és frissen pörkölt kolumbiai Benedicto Puentes González kávé a brünni Rebelbean pörkölőből.

Íz: SÁRGA ALMA - KIWI - BERGAMOT

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
A termék megvásárlásával szerez 14 pont. A kosara összesen tartalmazni fogja 14 pont, amelyek egy értékű utalványra válthatók át 242 Ft.
Feldolgozási mód
Mosott (washed)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica
 

Benedicto és az ő kávéja volt a tavalyi Underdog projektünk tételválasztásának része. Így ismerkedtünk meg egymással, egy közös online konferenciának is köszönhetően, amelyet a Chicas lányok moderáltak, de nekünk (és nektek) lehetőségünk volt személyesen is találkozni Benedictóval. Néhány hónappal ezelőtt Brnóban járt, és a vlnai kávézóban előadást tartott a gazdaságáról, valamint a kávé termesztésével és különösen a kávé feldolgozásával kapcsolatos megközelítéséről. A tavalyi együttműködés részeként az Underdog bónuszokból Benedictnek is fizettünk egy babnedvességmérőt, amit már régóta szeretett volna beszerezni, és mindenképpen jó segítség a termés minőségének egyenletessége szempontjából.

Benedicto és felesége, Helena nagy rajongói a modern feldolgozási módszereknek, különösen a különböző macerációknak és az ellenőrzött erjesztéseknek. Ezért, bár ezt a kávét, mondjuk, a klasszikus mosott módszerrel dolgozzák fel, a folyamatot mégis 2 szakasz jellemzi. A szedés után a kávét 20 órán át hagyják erjedni a cseresznyében, majd a cseresznyét meghámozzák, és a pépben lévő kávébabot ismét 30 órán át erjedni hagyják, mielőtt megmosnák. Tehát ez tulajdonképpen mindhárom módszer könnyed kombinációja, amire gondolhatsz: a természetes száraz módszer, a mézes módszer és a klasszikus mosott módszer. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy ez a kávé gyönyörűen friss és tiszta ízvilágú, amelyet az alma, a kivi és a virágos, mégis fűszeres bergamott aromája ural.

Mezőgazdasági termelő: Benedicto Puentes González

Régió: Ibagué, Tolima

Fajta: Caturra, Castillo

Feldolgozás: mosott

Magasság: 1600 m tengerszint felettimagasság

Importőr: Chicas Industry

Íz: SÁRGA ALMA, KIWI, BERGAMOT

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER