Rebelbean Kolumbia Benedicto Puentes González, 250 g
Válogatott és frissen pörkölt kolumbiai Benedicto Puentes González kávé a brünni Rebelbean pörkölőből.
Íz: SÁRGA ALMA - KIWI - BERGAMOT
Benedicto és az ő kávéja volt a tavalyi Underdog projektünk tételválasztásának része. Így ismerkedtünk meg egymással, egy közös online konferenciának is köszönhetően, amelyet a Chicas lányok moderáltak, de nekünk (és nektek) lehetőségünk volt személyesen is találkozni Benedictóval. Néhány hónappal ezelőtt Brnóban járt, és a vlnai kávézóban előadást tartott a gazdaságáról, valamint a kávé termesztésével és különösen a kávé feldolgozásával kapcsolatos megközelítéséről. A tavalyi együttműködés részeként az Underdog bónuszokból Benedictnek is fizettünk egy babnedvességmérőt, amit már régóta szeretett volna beszerezni, és mindenképpen jó segítség a termés minőségének egyenletessége szempontjából.
Benedicto és felesége, Helena nagy rajongói a modern feldolgozási módszereknek, különösen a különböző macerációknak és az ellenőrzött erjesztéseknek. Ezért, bár ezt a kávét, mondjuk, a klasszikus mosott módszerrel dolgozzák fel, a folyamatot mégis 2 szakasz jellemzi. A szedés után a kávét 20 órán át hagyják erjedni a cseresznyében, majd a cseresznyét meghámozzák, és a pépben lévő kávébabot ismét 30 órán át erjedni hagyják, mielőtt megmosnák. Tehát ez tulajdonképpen mindhárom módszer könnyed kombinációja, amire gondolhatsz: a természetes száraz módszer, a mézes módszer és a klasszikus mosott módszer. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy ez a kávé gyönyörűen friss és tiszta ízvilágú, amelyet az alma, a kivi és a virágos, mégis fűszeres bergamott aromája ural.
Mezőgazdasági termelő: Benedicto Puentes González
Régió: Ibagué, Tolima
Fajta: Caturra, Castillo
Feldolgozás: mosott
Magasság: 1600 m tengerszint felettimagasság
Importőr: Chicas Industry
Íz: SÁRGA ALMA, KIWI, BERGAMOT
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER