Rebelbean, Ruanda Huye-hegység, Ruanda
Kivételes választék és frissen pörkölt ruandai Huye Mountain kávé a brünni Rebelbean pörkölőből. Átlátszó eredet. Jelenlegi betakarítás. Mindig frissen pörkölt.
És mit mond a Rebelbean pörkölője a kávéról?
" Ruanda és a mézfeldolgozás? A közelmúltig utópisztikus elképzelés, de ma már valóság, amit érdemes megkóstolni! Kínálatunkba egy ruandai vörös bourbont választottunk, amelyet a Huye Mountain magánfeldolgozó állomáson mézes módszerrel dolgoztak fel.
Az állomás a helyi David Rubanzangabo tulajdonában van, aki a Huye környéki akár ezer kistermelőtől vásárolja feláras áron a teljesen érett és egészséges kávécseresznyét. Emellett anyagilag is részt vesz a helyi gazdák támogatásában, hogy minőségi egészségügyi ellátáshoz, kis összegű kölcsönökhöz, ökoinnovációhoz és oktatáshoz jussanak.
Az állomásra érkezéskor a cseresznyét víztartályokban lefejtik (úszók), majd mechanikusan hámozzák, de a hús nagy részét meghagyják(mézes módszer), amelyben a kávébabot afrikai ágyakon 25 napig, folyamatos rotáció mellett szárítják".
Termelő: Huye Mountain station
Régió: Huye District, Dél-Ruanda
Fajta: Red Bourbon
Feldolgozás: Mézes
Magasság: 1600-2300 m tengerszint felettimagasság
Importőr: Falcon Specialty Coffees
Cupping score: 86
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER