A bányászok Ruanda Bwenda 250g
Kóstolja meg a The Miners, a legkedveltebb pörkölőtől származó nagyszerű kávét.
Ízek.
Mit mond a The Miners pörkölője erről a kávéról?
Bernard Uwitije, a Bwenda Station tulajdonosa a dél-ruandai Nyamagabe körzetből származik. Mivel olyan területről származik, ahol a kávé az egyik legfontosabb termény, kezdetben kávéval kezdett el kereskedni. Később fedezte fel annak hozzáadott értékét. A fenntarthatóság és a kisgazdáknak a cseresznyevásárlásban való több lehetőség biztosítása érdekében 2016-ban egy mosóállomást hozott létre szülővárosa közelében. A Bwenda, amelyet 2018-ban alapított, a harmadik állomása volt. Az állomás elsősorban néhány közeli kisbirtokost volt hivatott kiszolgálni, akik a környező állomásoktól távol, elszigetelten éltek, és így nem volt lehetőségük arra, hogy termésüket jól feldolgozzák. A Bwenda számára 2019 kísérleti év volt, és a teljes szüret során mindössze egy konténer cseresznyét dolgoztak fel. A szüreti időszakban a gazdák a cseresznyét a mosóállomásra viszik, ahol tovább válogatják. Ezután meghámozzák őket, és egy éjszakán át erjedni hagyják, amíg a gyümölcshús kellőképpen elválik, hogy teljesen eltávolítható legyen. Miután a cseresznyét megmosták, a további válogatáshoz vízcsatornákon halad át. Végül az emelt afrikai ágyásokon terítik ki őket, ahol az időjárástól függően 10-14 napig száradnak.
Farm: Bwenda 682 tétel
Cupping Score: 86.25
Magasság: 1 700 m tengerszint felettimagasság.
Feldolgozás: mosott
Fajta: Red Bourbon
Elkészítési mód: Aeropress, Chemex, French Press, V60, vákuumkanna, Moka pot
EAN: 1804
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER