Beansmiths Costa Rica El Perezoso 250g
Nevét a Costa Rica-i lajhárról kapta, amely a nyugalmat és a lassúságot, valamint a kávé termesztésének gondos és módszeres folyamatát testesíti meg. Mandarin, áfonyalé, csokoládé szelet
Ország: Costa Rica
Gazdaság / mosóállomás: El Tanque, El Sol del Este, Don Chano
Fajta: Vegyes
Feldolgozási módszer: Méz
Magasság: 1300-1600 m tengerszint felettimagasság.
Nyugati völgy
Savasság: közepes savtartalom
Csészelési pontszám: 85
AzEl Perezoso tételt három baráti gazdaságban termesztették a West Valley régióban, ez utóbbiak Costa Rica szívében találhatóak. Ismerkedjünk meg egy kicsit a farmokkal.
Az"El Tanque" farm a Johana és Alonso Porras Cabezas testvérek büszkesége. Szakmai karrierjük ellenére szüleik kávétermelés iránti szenvedélyét örökölték. Gondosan karbantartják a farmot és termesztik a Caturra és Catuaí fajtákat, amelyeket édesapjuk sok éven át termesztett és restaurált. Erőfeszítéseik bizonyítéka a folyamatos, minőségi termés minden évben.
Az"El Sol Del Este" farm Gabriela Rojas Calvo tulajdonában van. A kiváló kávé előállítása iránti szenvedélye túlmutat a gazdálkodáson. Szenvedélyesen szereti a kávékóstolást, és szívesen tanítja a Coopronaranjo R.L.-hez kapcsolódó többi termelőt.
Gerardo Enrique Salazar Gonzales a"Don Chano" nevű 3. gyönyörű birtok tulajdonosa. Kávéfarmja könnyen összetéveszthető egy botanikus kerttel, természetes, organikus gazdálkodási gyakorlatával és a termőképes és kiváló minőségű kávéfajták széles választékával.
Mindhárom birtok együttesen évente körülbelül 550 fanegát termel, ami feldolgozás után 250 darab 69 kg-os zsáknak felel meg.
A helyi talaj tápanyagokban gazdag, ideális a kávétermesztéshez, és a gazdaságok optimális tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. A betegségekre és az éghajlatváltozásra reagálva az elmúlt 20 évben új fajtákat nemesítettek, amelyek ellenállnak a betegségeknek és a szárazságnak, nagyobb termelékenységűek és kiváló csészeminőségűek. Ezek a fajták nagyobb növénytávolságot igényelnek, gyorsabban érnek és nagyobb termést hoznak. A talajelemzés alapján több kémiai vagy természetes trágyát is igényelnek. A gazdaságok az árnyékos termesztésre helyezik a hangsúlyt, különösen a jelenlegi éghajlati problémák miatt. Minden felhasznált műtrágyát a Costa Rica-i Mezőgazdasági Minisztérium hagyott jóvá, és erős tendencia mutatkozik a mikroorganizmusok, valamint a természetes talaj- és lombkorona-módosítások használata felé a talaj tökéletességének fenntartása érdekében.
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER