A weboldalunk megfelelő működéséhez (adatvédelmi beállítások)

A hozzájárulás lehetővé teszi számunkra, hogy az egész webhely javításán dolgozzunk, hogy ne kelljen állandóan bejelentkeznie, a keresések megfelelően működjenek, a személyre szabás pedig azt jelenti, hogy nem kap hirdetéseket olyan dolgokról, amelyek nem érdeklik, és amelyeket még soha nem látott. Ehhez szükségünk van az Ön hozzájárulására a sütik feldolgozásához. 

A "Megértettem" gombra kattintva Ön beleegyezik abba, hogy engedélyezzük harmadik féltől származó elemző és hirdetési sütik használatát.

Az Ön adatait tisztelettel kezeljük. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja hozzájárulását. Köszönöm!

Megértettem Személyre szabott
Kiválasztott sütik elfogadása

Beansmiths Etiópia Gedeb 250g

5 710 Ft
Adóval együtt

Ha Ön a filteres kávé szerelmese, akkor ez a"Heirloom" kávé Önnek szól. Minden korty az érzékek ünnepe.

Ízvilág.

Őrölt kávét szeretne?
Nincs raktáron
Beansmith's

Többezer vásárló bizalma

Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött

Minden raktáron

 

Frissen pörkölt káve minden héten

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Mosott
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica

Ország.

Farm / mosóállomás: Gedeb

Fajta: Heirloom

Feldolgozási módszer: mosott

Magasság: 1000 - 1750 m tengerszint felettimagasságban

Terület: Yirgacheffe

Savasság: közepes savtartalom

Cupping pontszám: 89

A kávébabok a festői Gedeb régióból származnak. Az itteni gazdák öt hektárnál kisebb parcellákon gazdálkodnak, és a gazdaságok olyan kicsik, hogy inkább a fák számával, mint a méretükkel mérik őket. A kávétermesztés itt a hagyományos módszerekhez és az ökológiai szemlélethez kötődik. A kávét vegyes "kávékertekben" termesztik, ahol más növények is megtalálhatók, és a parcellák kis mérete miatt a termés nagy részét a családtagok kézzel szedik le. Ez a személyes megközelítés és a föld iránti tisztelet biztosítja minden egyes kávébab magas minőségét.

A kávét kiválogatják, hogy eltávolítsák a sérült vagy éretlen cseresznyéket. Ezután a héjat speciális berendezéssel távolítják el. A kávébabokat ezután az időjárási viszonyoktól függően körülbelül 24 órán át erjesztik. Az erjedés befejezése után a szemeket alaposan átmossák, majd mosócsatornákban válogatják. Minden tételt sűrűség szerint két osztályba sorolnak. Néha a válogatás után a kávét 12-24 órán keresztül tiszta forrásvízben, tartályokban áztatják, hogy az erjedt pép minden nyomát eltávolítsák.

Barista megjegyzése: A Gedebet durvábban kell őrölni, mint ahogyan azt más mosott etiópiai kávéknál megszoktuk. Nekünk a legjobban a V60-as gépen tetszett, körülbelül két perc negyvenöt másodperc alatt. Nagyon élvezzük virágos illatát és könnyű , édes testét, amelyben az őszibarack, a hibiszkusz és a réti méz jegyei dominálnak. Az utóízben a jázmin jegyei dominálnak. Hidegen főzve is remekül fogyasztható.

Beansmith's

Adatlap

Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Mosott
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
label
A kávé fa
100% Arabica

Vélemények (0)