Beansmiths Etiópia Gedeb 250g
Ha Ön a filteres kávé szerelmese, akkor ez a"Heirloom" kávé Önnek szól. Minden korty az érzékek ünnepe.
Ízvilág.
Ország.
Farm / mosóállomás: Gedeb
Fajta: Heirloom
Feldolgozási módszer: mosott
Magasság: 1000 - 1750 m tengerszint felettimagasságban
Terület: Yirgacheffe
Savasság: közepes savtartalom
Cupping pontszám: 89
A kávébabok a festői Gedeb régióból származnak. Az itteni gazdák öt hektárnál kisebb parcellákon gazdálkodnak, és a gazdaságok olyan kicsik, hogy inkább a fák számával, mint a méretükkel mérik őket. A kávétermesztés itt a hagyományos módszerekhez és az ökológiai szemlélethez kötődik. A kávét vegyes "kávékertekben" termesztik, ahol más növények is megtalálhatók, és a parcellák kis mérete miatt a termés nagy részét a családtagok kézzel szedik le. Ez a személyes megközelítés és a föld iránti tisztelet biztosítja minden egyes kávébab magas minőségét.
A kávét kiválogatják, hogy eltávolítsák a sérült vagy éretlen cseresznyéket. Ezután a héjat speciális berendezéssel távolítják el. A kávébabokat ezután az időjárási viszonyoktól függően körülbelül 24 órán át erjesztik. Az erjedés befejezése után a szemeket alaposan átmossák, majd mosócsatornákban válogatják. Minden tételt sűrűség szerint két osztályba sorolnak. Néha a válogatás után a kávét 12-24 órán keresztül tiszta forrásvízben, tartályokban áztatják, hogy az erjedt pép minden nyomát eltávolítsák.
Barista megjegyzése: A Gedebet durvábban kell őrölni, mint ahogyan azt más mosott etiópiai kávéknál megszoktuk. Nekünk a legjobban a V60-as gépen tetszett, körülbelül két perc negyvenöt másodperc alatt. Nagyon élvezzük virágos illatát és könnyű , édes testét, amelyben az őszibarack, a hibiszkusz és a réti méz jegyei dominálnak. Az utóízben a jázmin jegyei dominálnak. Hidegen főzve is remekül fogyasztható.
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER