Kenya Kirura AB, 250g
Kóstolja meg a Vinohrady Kavárna Rožírna pörkölőjének remek kávéját.
EARL GREY - POMERANČ - FEKETE RIZS - BARNA CUKOR
A Kirura Farm a nagyobb Komothai Csoport része, amely a Kiambu régióban több kávéfeldolgozót tömörít. Maga a Kirura Farm 1047 tagtól és gazdálkodótól származó babot dolgoz fel, és Samuel Murigu felelős a feldolgozóüzem megfelelő működéséért.
A Kiambu terület a főváros, Nairobi külvárosában található. Vulkanikus alapkőzetre fekszik, és nagy tengerszint feletti magassága, bőséges csapadékmennyisége és meleg éghajlata ideális a minőségi kávéfák termesztéséhez. A térségben a tea és a tejtermelés is fontos. A gazdák szarvasmarha-tenyésztést folytatnak, és természetes trágyát - tehéntrágyát - nyernek.
A Kirura farmon a kávécseresznyét kézzel szedik, majd egy feldolgozóüzemben dolgozzák fel. Itt csak az érett gyümölcsöt szedik le újra. Ezután a héjat eltávolítják, és víz nélkül 16-24 órán át erjesztik. A kávébabokat ezután vízben megmossák, a pépet eltávolítják, és pergamenbe csomagolva afrikai ágyakra terítik. Az egyenletes száradás érdekében a kávébabokat ponyvával fedik le, és a forró napokon rendszeresen megforgatják. A teljes szárítási folyamat 14-20 napig tart.
Kirura kávégyár
Régió: Kiambu, Aberdares Ranges, Nairobi
Ajánlott előkészítés.
Fajta: SL28, SL34, Ruiru11.
Feldolgozási módszer: mosott
Magasság: 1800 m tengerszint felettimagasság.
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER