Kenya Kirura AB, 250g
Kenya Kirura AB, 250g

Kenya Kirura AB, 250g

Nincs-készleten
5 390 Ft
Adóval együtt

Kóstolja meg a Vinohrady Kavárna Rožírna pörkölőjének remek kávéját.

EARL GREY - POMERANČ - FEKETE RIZS - BARNA CUKOR

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Mosott (washed)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica
 

A Kirura Farm a nagyobb Komothai Csoport része, amely a Kiambu régióban több kávéfeldolgozót tömörít. Maga a Kirura Farm 1047 tagtól és gazdálkodótól származó babot dolgoz fel, és Samuel Murigu felelős a feldolgozóüzem megfelelő működéséért.

A Kiambu terület a főváros, Nairobi külvárosában található. Vulkanikus alapkőzetre fekszik, és nagy tengerszint feletti magassága, bőséges csapadékmennyisége és meleg éghajlata ideális a minőségi kávéfák termesztéséhez. A térségben a tea és a tejtermelés is fontos. A gazdák szarvasmarha-tenyésztést folytatnak, és természetes trágyát - tehéntrágyát - nyernek.

A Kirura farmon a kávécseresznyét kézzel szedik, majd egy feldolgozóüzemben dolgozzák fel. Itt csak az érett gyümölcsöt szedik le újra. Ezután a héjat eltávolítják, és víz nélkül 16-24 órán át erjesztik. A kávébabokat ezután vízben megmossák, a pépet eltávolítják, és pergamenbe csomagolva afrikai ágyakra terítik. Az egyenletes száradás érdekében a kávébabokat ponyvával fedik le, és a forró napokon rendszeresen megforgatják. A teljes szárítási folyamat 14-20 napig tart.

Kirura kávégyár

Régió: Kiambu, Aberdares Ranges, Nairobi

Ajánlott előkészítés.

Fajta: SL28, SL34, Ruiru11.

Feldolgozási módszer: mosott

Magasság: 1800 m tengerszint felettimagasság.

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER