Cascara Colombia, kávé tea, 100g
Cascara Colombia, kávé tea, 200g
Cascara Colombia, kávé tea, 100g
Cascara Colombia, kávé tea, 100g
Cascara Colombia, kávé tea, 100g
Cascara Colombia, kávé tea, 200g
Cascara Colombia, kávé tea, 100g
Cascara Colombia, kávé tea, 100g

Cascara Colombia, kávé tea, 100g

Készleten
2 400 Ft
Adóval együtt

Acascara a kávécseresznye szárított héjából készült gyümölcstea. Az ilyen"kávé tea" a rendelkezésre álló források szerint a legkorábbi kávéital, amelyet a kávéfa terméséből készítettek.

Raktáron > 5 db, kézbesítve 6.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
 

Ezúttal a kolumbiai Cauca régióban gondosan termesztett, szárított kávécseresznyéből készült finom, frissítő italt fogyaszthat. Coffea arabica, Caturra fajta.

Leírás:
Cascara (spanyolul héj) egy gyümölcsös tea, amelyet a kávécseresznye szárított héjából készítenek. Az ilyen"kávé tea" a rendelkezésre álló források szerint a kávéfa terméséből készült legkorábbi kávéital. Jemenben már a 9. században főzték Keshir (qishr) néven. A kávébab, ahogyan mi ismerjük, a kávéfán érő kávécseresznyékről leszedett pörkölt magvak. A gazdaságokban a gyümölcshéjat a gyümölcshús maradványaival együtt természetes trágyaként használják. Szárítva édes mazsolára emlékeztető illata van, és az ital íze leginkább a csipkebogyóteára hasonlít.

Elkészítésimód:
1. Öntsünk 25 g kaskarát 500-750 ml forró vízbe, és hagyjuk 6-8 percig ázni.
2. Adjuk hozzá a kaskarát. Csatorna.

Tippünk:
Kóstolja meg a jeges kávéteát! Duplázza meg a hideg vízzel kombinált kaskarát, és 24 órára tegye hűtőszekrénybe. Ez a már eleve gyönyörűen édes ital mézzel vagy panírral édesíthető. Nagyon jó íze van citrusfélékkel és gyümölcsszirupokkal kombinálva.

Feldolgozás:A 100 g-os kiszerelésű
Cascara a "High Pressure Processing" (nagynyomású feldolgozás) módszerrel kerül feldolgozásra, amely egy olyan, a csomagolás utáni, nem termikus pasztőrözési módszer, amely nagy hidrosztatikus nyomást alkalmaz (87 000 psi - 6000 bar). Ez a nyomás inaktiválja az élelmiszerben lévő kórokozókat, meghosszabbítja az eltarthatósági időt, és csökkenti vagy teljesen kiküszöböli a tartósítószerek használatát.

Jellemzők és előnyök:

- Biztonságosabb élelmiszer - A HPP inaktiválja a káros mikrobiológiai aktivitást az élelmiszerekben anélkül, hogy károsítaná a vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, antioxidánsokat és más bioaktív vegyületeket. A technológia kiküszöböli az élelmiszerek szennyeződésének kockázatát is.

- Frissebb és ízletesebb termékek - az élelmiszerek megőrzik frissességüket, ízüket, színüket és megjelenésüket.

- Környezetbarát - a technológia csökkenti vagy akár meg is szünteti a tartósítószerek használatát az élelmiszerekben. A feldolgozás során nem használnak vegyszereket, csak vizet.

- Kevesebb hulladék - A HPP meghosszabbítja a termékek élettartamát, így a fogyasztási ciklus végéig biztosítja a minőséget és a frissességet. Egyes termékek esetében akár 90%-kal kevesebb hulladékot is elérhetünk ezzel a technológiával!

Feldolgozás:

A terméket egy HPP-tartályban helyezik el, amelyet vizes környezetben helyeznek el. A vizet összenyomva azonnali hidrosztatikus nyomás keletkezik, amely a termék minden területére azonos erőt gyakorol. A rugalmas csomagolás a nyomást a tartályból a termékre továbbítja, miközben továbbra is védi azt a víztől.

A kávéitalok hozzávetőleges koffeintartalma:
Cascara 110 - 130 mg/l
Normál kávé 300 - 500 mg/l
Eszpresszó 30 - 50 mg/portion

Szárazan és szobahőmérsékleten tárolja.

EAN: 722777649199

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER

comment Hozzászólások (1)

Hozzászólást csak regisztrált vásárlók írhatnak, akik valóban megvásárolták a terméket.

A hozzászólások jóváhagyási folyamaton mennek keresztül, amelyet a webáruház adminisztrátora végez.

Harkai Sz Ádám
star star star star star
2022-08-07

Nagyon jó könnyen elkészíthető és tartja az ízét