A Naughty Dog Egyszarvú 200g
A Naughty Dog Egyszarvú 200g

A Naughty Dog Egyszarvú 200g

Nincs-készleten
5 760 Ft
Adóval együtt

Egyúj egyszarvú keverék közepes savtartalommal Etiópia és Kolumbia kombinációjából.

Sárgabarackos turmix - Skittles - Praliné

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Mosott (washed)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica
Pörkölés dátuma
2024-07-15
 

Mix kávé: Kolumbia Diego Bermudez, Etiópia Aricha

Feldolgozás .

Magasság: MIX

Ajánlott elkészítés: .

Etiópia Aricha



Mosás: Aricha Feldolgozás: mosottFajta:

Magasság: 1850-1880 m tengerszint felettRégió: Aricha, Yirgacheffe

E módszer során a kávécseresznyéket vízzel teli tartályokba merítik, hogy leválasszák a felszínen maradt, éretlenséget vagy sérülést jelző cseresznyéket. Ezután a héjakat mechanikusan, hámozóval eltávolítják a kávébabokról, amelyek ezután többórás vízfürdőn mennek keresztül, amely során erjedés következik be. Az erjedés befejezése után a szemeket a napon szárítják, amíg elérik a kívánt nedvességtartalmat. Ez a feldolgozási módszer adja a kávé könnyedségét, tiszta ízét és friss savasságát, amely ezt a keveréket jellemzi.

Kolumbia Diego Bermudez

Mezőgazdaság: Bermudermez:
Diego BermudezFajta: Diego Bermudez


CastilloMagasság: 1700 - 1950 m tengerszint felettimagasságban Feldolgozás: mosott erjesztésCupping score: 88.25 b

Diego a családi gazdaságban dolgozik Caucában. Családjával együtt arra törekszenek, hogy pörkölésükben egy szintet érjenek el. Saját labort építettek a farmon, hogy megértsék a cuppingot és a pörkölést, majd elkezdhették létrehozni saját fermentációs protokolljaikat, amelyekkel kísérletezhettek. 2015 óta számos figyelemre méltó sikert és díjat értek el. Diego tapasztalt kóstolóvá vált, és megszerezte a CQI 2. szintű képesítést a kávéfeldolgozáshoz.

Y-05-folyamat
Ennek a profilnak a folyamata a kávécseresznye szüretelésével kezdődik, a megfelelő érettségi fokon. A cseresznyét ezután ózonnal fertőtlenítik, majd fermentációs tartályokba szállítják, ahol 72 órán át vízben merítve erjed. Ezt követően a kávét meghámozzák és minden nyálkától megfosztják; a nyálkát és a pépet a kísérleti üzembe szállítják, ahol a folyamat speciális mikroorganizmusait termelik, és létrehozzák az erjedés aromáinak és ízeinek előanyagait tartalmazó táptalajt. Ezt a kultúrát 36 órán keresztül erjesztik, hogy nyomás segítségével a prekurzorokat a kávébabhoz rögzítsék. Ezt követően hősokkot alkalmaznak. A kávét ezután párátlanítóban szárítják, megőrizve a finom tónusokat, elkerülve a kávébabok túlzott oxidációját és a túlzott erjedést.

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER