• -18%
  • -18%
A Naughty Dog - Valentin napi kiadás 200g
A Naughty Dog - Valentin napi kiadás 200g

A Naughty Dog - Valentin napi kiadás 200g

Nincs-készleten
4 720 Ft 5 759 Ft -18%
Adóval együtt

Egy limitált Valentin-napi kávékülönlegesség, amit mindenki szeretni fog! ♥

Íz: Vattacukor - Earl grey - Jázminvirág

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Mosott (washed)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica
 

Származási ország: MIX

Fajta: Geisha, örökzöld

Termelő .

Magasság: MIX

Feldolgozás: mosott


Kolumbia GEISHA

Magasság: 1850-2040 m tengerszint feletti magasság.

Promyté

ADulce Misterio az egyik legújabb beszállítónk, amely teljesen más háttérrel rendelkezik, mint a legtöbb más speciális termesztő. A világjárvány okozta világrend változásával 2020-ban csődbe ment a cége, és hirtelen rendelkezésére állt a legértékesebb erőforrás - az idő. Elhatározta, hogy megvalósítja életre szóló álmát: a legjobb kolumbiai finom kávé előállítását.

2016-ban elkezdett olyan farmot keresni, amely megfelel az elvárásainak - különösen a talajjellemzőkkel és a tengerszint feletti magassággal kapcsolatosaknak. 2019-ben vásárolt egy farmot Neira (Caldas) közelében, amely felülmúlta az elvárásait - innen ered a vállalkozásának neve: Dulce Misterio (Édes titok).

A kávét csak optimális érettségi állapotban szüretelik. A farmon egy képzett csapat dolgozik vele, akik egész évben segítenek neki a szüretelésben. A kávét kézzel válogatják, a még éretlen kávét félreteszik, majd külön feldolgozzák. A kávét ezután megmossák és műanyag tartályokba töltik, ahol a cseresznyét 48 órán át erjesztik. Az aszalási fázis során olyan változók, mint a hőmérséklet, amely nem csökkenhet 38 °C alá, és a páratartalom, amelyet egy olyan személy ellenőriz, aki naponta több órán át méri a kávét egy elektronikus higrométer segítségével.


Etiópia Bensa Damo

Magasság: 1860 - 2160 m tengerszint feletti magasságban.

Feldolgozás: mosott

Fajta: 74110, 74112 és 74158

A damói állomás szorosan együttműködik a helyi gazdákkal. A decembertől februárig tartó, munkaigényes kávészüreti szezonban az állomás több mint 100 embert foglalkoztat, ami a közösség számára nagyon fontos jövedelmet biztosít. Az átlagosnál 20-30%-kal magasabb árat fizet a gazdáknak, elismerve kemény munkájuk értékét.

A hagyományos gyakorlatot követve a kávét organikusan, őshonos fák árnyékában termesztik. Miután a cseresznyét lehúzták a héjától, 48-72 órán keresztül tartályokban erjesztik. A mosás után 12-15 napig szárítják a kávét magasított afrikai ágyakon.

Amellett, hogy kiváló kávét termelnek, a Damo állomás tavaly 5 vidéki iskolát épített, hogy a fiatalok számára kávéoktatást biztosítson (feldolgozás, palántanevelés stb.).


Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER