Beansmiths Etiópia Bensa Damo 250g
Beansmiths Etiópia Bensa Damo 250g

Beansmiths Etiópia Bensa Damo 250g

Nincs-készleten
5 880 Ft
Adóval együtt

Kivételes kávé, amely felejthetetlen ízélményt nyújt.

Barack - Yuzu - Jázmin zöld tea

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Mosott (washed)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica
 

Ország.

Farm: Bensa Damo

Fajta: 74110, 74112 és 74158

Magasság: 1860-2160 m.a.s.l.

Terület: Damo Village, Bensa, Sidama

Savasság: közepes savtartalom

Cupping Score: 85+

Feldolgozási módszer: mosott

Ajánlott előkészítés: Szűrő

Damo a magas Shanta Golba hegység termékeny lejtőin, Etiópia szívében található. A helyi Sidama törzs műveli ezeket a hegyeket, és generációk óta termelik ezt az összetett kávét, amely gyümölcsös jegyeiről és szirupos testéről híres. A helyi gazdákkal együttműködve biztosítják a termés értékesítését.

A kávét hagyományosan organikusan, kézzel nem metszett őshonos fák árnyékában termesztik, ami biztosítja a megfelelő árnyékot, lassítja a növekedést és növeli a termelékenységet. A gazdák és a helyi munkások csak tökéletesen érett piros cseresznyét gyűjtenek és válogatnak.

Az állomásra érkezést követő órákon belül a gyümölcsöt lefejtik a héjától, majd tartályokban 48-72 órán át erjesztik, hogy kialakuljon a kávé jellegzetes ízprofilja. A gondos mosás után a pergamen 12-15 napig szárad megemelt afrikai ágyásokon, a zöld kávé pedig 45 napig pihen egy helyi raktárban, mielőtt gondosan lefejtik a pergamenről és kézzel válogatják exportra készen.

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER