Beansmiths Etiópia Bensa Damo 250g
Kivételes kávé, amely felejthetetlen ízélményt nyújt.
Barack - Yuzu - Jázmin zöld tea
Ország.
Farm: Bensa Damo
Fajta: 74110, 74112 és 74158
Magasság: 1860-2160 m.a.s.l.
Terület: Damo Village, Bensa, Sidama
Savasság: közepes savtartalom
Cupping Score: 85+
Feldolgozási módszer: mosott
Damo a magas Shanta Golba hegység termékeny lejtőin, Etiópia szívében található. A helyi Sidama törzs műveli ezeket a hegyeket, és generációk óta termelik ezt az összetett kávét, amely gyümölcsös jegyeiről és szirupos testéről híres. A helyi gazdákkal együttműködve biztosítják a termés értékesítését.
A kávét hagyományosan organikusan, kézzel nem metszett őshonos fák árnyékában termesztik, ami biztosítja a megfelelő árnyékot, lassítja a növekedést és növeli a termelékenységet. A gazdák és a helyi munkások csak tökéletesen érett piros cseresznyét gyűjtenek és válogatnak.
Az állomásra érkezést követő órákon belül a gyümölcsöt lefejtik a héjától, majd tartályokban 48-72 órán át erjesztik, hogy kialakuljon a kávé jellegzetes ízprofilja. A gondos mosás után a pergamen 12-15 napig szárad megemelt afrikai ágyásokon, a zöld kávé pedig 45 napig pihen egy helyi raktárban, mielőtt gondosan lefejtik a pergamenről és kézzel válogatják exportra készen.
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER