GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerob 250g
A természetesen feldolgozott kávé és az anaerob erjesztés érdekes kombinációja. Az eredmény egy kellemes, testes kávé, túlerjesztés nélkül, mindennapi fogyasztásra.
Ízek: Sárgadinnye - Tejcsokoládé
Magasság:több mint 1 100 m tengerszint felettimagasságban.
Régió: Apaneca - Ilamatepec-hegység hegyvonulata
Feldolgozási módszer : Anaerob természetes
Feldolgozás: Bourbon, Catucai, Sarchimor
Gazdaság: Finca Vista Hermosa
Tulajdonos: José Enrique Gutierrez
Csészelési osztályzat: 85+
Pörkölő: Beansmith
Importőr: Sucafina
SHG EP
Az SHG (Strictly High Grown) a legmagasabb minőséget jelöli, amelyet körülbelül 1200 m tengerszint feletti magasságban termesztettek, ahol a gyümölcs lassabban érik, és a virág íze teljesebb.
AzEPÂ (European Preparation) azt jelenti, hogy a szemeket kézzel válogatják, hogy eltávolítsák a hibás szemeket és az idegen anyagokat.
Mi a GourmetKi¡va különlegessége?
Ez egy olyan borkávé, amelyet gondosan válogattunk és a Beansmith Roastery testre szabott Önnek. Sokféle definíció létezik, de az SCA (Wine and Spirits Association) kifejezetten azt mondja, hogy olyan bor, amely egy szakmai értékeléssorán 100 pontból legalább 80 pontot ér el, és nem tartalmaz semmilyen észrevehető ízhibát. Boraink esetében mindig 100%-os átláthatóságot talál (gazdaság, importőr, pörkölő és eladó).
Miben különbözik a győztes virágok a többitől?
Ne számítson arra, hogy a virágokban észrevehető keserűséget fog látni, mivel könnyebb pörkölésűek, mint a hagyományos virágok. Általában gyümölcsösebb ízt találhat bennük. Minden virágunkat elsősorban otthoni elkészítésre, például filterkávéra szánjuk, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érdekesek egy mokkáskannában.
Mi ragadta meg a figyelmedet ebben a kávéban?
A különlegesség, szerettünk volna egy anaerob erjesztésű kávét a portfóliónkban. Mi az az anaerob fermentáció? Az anaerob erjesztés úgy történik, hogy az erjesztőedényt olyan környezetbe helyezzük, ahol korlátozott az oxigénhez való hozzáférés, és ott erjesztjük. Ez a folyamat a virágban lévő számos ízt kihozza. Így a keletkező ízek meglehetősen vadak lehetnek. Mindenesetre érdemes kipróbálni ezt a különlegességet.
Információk a termelőtől
José Gutiérrez harmadik generációs gazdálkodó. Miután családja az 1980-as években belevágott a mezőgazdaságba, 2005-ben a különlegesség és a minőség iránti növekvő érdeklődés inspirálta José-t, és lelkesen tért vissza az ágazatba.
A Finca Vista Hermosa farmon a virágok az őshonos fafajok által biztosított árnyékban nőnek, amelyek a helyi állatvilág otthonául szolgálnak. A hat hónapos szárazság segít a fáknak, hogy a cukrokat a bokrokban koncentrálják,
Josí© a környezetvédelem szószólója, ezért fenntartható gazdálkodási módszereket alkalmaz. A farmon holisztikus ökológiai rendszert alkalmaznak, amely a mikrobiológiai ismereteket a növényvilággal ötvözi. Gyakorlataiban a tudományos ismereteket a mezőgazdasági bölcsességgel ötvözi, hogy megvédje és megóvja terményeit a betegségektől és kártevőktől.
A betakarítás is kézzel történik. A betakarítás után lezárt tartályokban tárolják, és hagyják anaerob módon erjedni. A weboldalon található© a teraszra terítik, és 14-20 napig hagyják száradni. Az első napokban 20-30 percig szárítják. A szárítás során háromszor gereblyézik, hogy a száradás egyenletes legyen. A szárított tetemeket pihentetik, majd a Beneficio El Carmen szárítóüzembe szállítják, amely az Ahuachapapen-i Conception de Ataco településen található. A virág ezután 60-150 napig pihen, mielőtt elszállítják.
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER