Rebelbean Kolumbia PABLO MUÑOZ 250g
Kiegyensúlyozott, kellemes édességű és krémes textúrájú kávé.
Zöld alma - pisztácia - fehér csokoládé
Pablo Muñoz egy Bruselas város közelében lévő farmot vezet unokatestvérével, Gabriellel. Farmjuk elég magasan fekszik a hegyekben, ahol kevesebb mint 3000 bokrot ültettek. Főleg a Pink Bourbon vagy Geisha fajtára összpontosítanak. A kávé mellett avokádót is termesztenek.
A tételt mosott módszerrel dolgozzák fel, amelyet Pablo már a legapróbb részletekig finomított. Miután kézzel szedték a cseresznyét, kiválogatják az éretlen, túlérett vagy rothadt gyümölcsöket, majd leöblítik. A feldolgozás során a cseresznyét először zsákokba zárják, és 30 órán át erjedni hagyják. Hámozás után visszahelyezik a cseresznyefára, ahol további 36 órán át marad. Ezután megmossák és a maradék gyümölcshústól megtisztítják. Ennek a folyamatnak az a célja, hogy a kávé textúrája lágyabbá váljon, édesebbé váljon, és stabilizálódjon az ízprofil.
A szárítás több szakaszban történik. Az elsőt a farmon végzik, ahol a babokat kisebb rétegekben, gyakori forgatással szárítják. Ezután a kávét Pitalito városába szállítják, ahol Carlos raktárral és laboratóriummal rendelkezik. Itt a kávét afrikai ágyakon szárítják, és két hónapig ideális körülmények között tárolják, hogy stabilizálódjon az exportálás előtt.
A többi kávénkhoz hasonlóan ez is omni pörkölésű. Tehát nem kell csak az eszpresszóra korlátozódnia. Mi szinte minden reggel fogyasztjuk a batch brew-unkban.
Pablo Muñoz
Terület.
Fajta: Rózsaszín Bourbon
Magasság: 1 750 m tengerszint felettimagasság.
EAN: 8594183324685
Ez még talán érdekelhet
LB PLACEHOLDER