Beansmiths Colombia Siracusa 250g
Beansmiths Colombia Siracusa 250g

Beansmiths Colombia Siracusa 250g

Nincs-készleten
6 740 Ft
Adóval együtt

Merész, lédús és összetett kávé, amelyet biztosan élvezni fog.

Ízvilág: cseresznye - sárgadinnye - karácsonyi puncs

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Száraz (natural)
Feldolgozási mód
Anaerob
Savasság
közepes
Pörkölési szint
világos
A kávé fa
100% Arabica
 

Ország.

Farm: Siracusa

Fajta: Castillo

Magasság: 1800 m

Terület: Anserma, Caldas

Savtartalom: közepes savtartalom

Csészelési pontszám: 86

Feldolgozási módszer: természetes anaerob

Ajánlott előkészítés: Szűrő

A kávé az Anserma régióból származik. Ez a terület Caldas kanton nyugati részén található. Ez egy olyan mezőgazdasági központ, ahol a kávétermesztés kiemelkedik. A szövetkezet 1967-ben kezdte meg tevékenységét. Széleskörű ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezik a kávé forgalmazása terén, és a Kolumbiai Kávétermesztők Nemzeti Szövetségének, valamint a Caldas megyei Kávétermesztők Bizottságának támogatásával aktívan tevékenykedik a településeken: Anserma, Risaralda, San José, Belalcázar és Viterbo. A szövetkezet 2 083 kávétermelőt tömörít, akik szenvedélyesen szeretnek kiváló minőségű kávét termeszteni. A kávén kívül cukornádat és banánt is termesztenek, amit aztán nyereséggel értékesítenek.

A szövetkezet fő célja a kávé és más mezőgazdasági termékek forgalmazása, amely a társult személyek gazdasági, társadalmi, technikai és kulturális feltételeinek előmozdítására és javítására törekszik, amennyiben azok a mezőgazdasági tevékenységhez, és különösen a kávétermeléshez kapcsolódnak annak minden területén.

Raktáraikban hőmérséklet-szabályozott helyiségeket alakítottak ki, ahol a termelők által szállított mikrotételeket gondozzák. Ezenkívül a szövetkezet első alkalommal kezdett kísérletezni a száraz feldolgozású kávé előállításával anélkül, hogy a termelőket veszélyeztetné.

Az Anserma szövetkezet beruházott egy Nuna Coffee szárító dobozba, amely képes szabályozni a hőmérsékletet és a páratartalmat, valamint szárítani a kávét. Ezeket a dobozokat először Kolumbiában használták, hogy megpróbáljanak megküzdeni a kolumbiai Andokban uralkodó rendkívül nehéz, naponta változó éghajlattal. A szövetkezet ezután egy válogatóállomást állított fel a legérettebb cseresznyék kiválasztása és az egységesség megteremtése érdekében. A tételünkhöz kiválasztott cseresznye a Castillo fajtából származott.

Az Anserma szétválasztja a tételeket. A miénk a "Siracusa" nevet kapta a szövetkezet közelében lévő hegyről.

A szedés és válogatás után a kávét megmossák és 96 órán át zárt hordóban erjesztik. Ezután egy szárító ládába kerül, ahol 35-40°C-on 100-120 órán keresztül szárítják.

EAN: 8594206183305

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER