Kávé és máj

Tudjuk, hogy a máj a legnagyobb belső szerv, a túlzott alkohol árt neki, a máriatövis pedig jót tesz. De hogyan működik ez az anyagcsere-folyamatok központja a rendszeres kávéfogyasztás mellett?

Nagyszerű híreink vannak az Ön számára...

A legújabb kutatás szerint a rendszeres kávéfogyasztóknál kisebb valószínűséggel alakul ki májbetegség. A szóban forgó vizsgálatban összesen 14 208, 45 és 64 év közötti ember vett részt, és 26 éven át tartott.

A következtetésük egyértelmű volt: azoknál az embereknél, akik naponta három vagy több csésze kávét isznak, 21%-kal kisebb a kockázata annak, hogy májbetegséggel kerülnek kórházba.

A májra gyakorolt jótékony hatás nem jelent gyógyító hatást

Amint azt azonban sok szakértő joggal állítja, a tanulmányok eredményeit nem lehet úgy értelmezni, hogy a kávéfogyasztás segít a májbetegségek gyógyításában. Valójában nem csodaszer, hanem jótékony megelőző szer. Sőt, a kávé jótékony hatásai nem korlátozódnak a májra. A kávé bizonyos kardiológiai, neurológiai vagy anyagcsere-betegségektől is megvédhet minket. De térjünk vissza a májhoz.

Milyen bizonyítékokat mondanak a kutatások a kávéfogyasztással kapcsolatban?

  • Az Egészségügyi Világszervezet szerint a rendszeres kávéfogyasztás a májrák megelőzésére is szolgálhat. Több mint ezer tanulmány dokumentálta e veszélyes betegség csökkent kockázatát.

  • Néhány beteg esetében a kávéfogyasztás bizonyítottan lassítja a májbetegség előrehaladását.

  • A kávé csökkenti a fibrózis és a májzsugor kockázatát is.

  • Ezeket a jótékony hatásokat mind a filterkávé, mind az eszpresszó vagy instant kávé esetében kimutatták.

Akkor tudjuk, hogy a kávé jót tesz a májnak. De nem szabad terápiának tekinteni, hogy "elfedje" a túlzott alkoholfogyasztást vagy az egészségtelen étrendet. A megfelelően működő májnak mindenekelőtt egészséges életmódra, kiegyensúlyozott táplálkozásra, megfelelő ivásra és rendszeres testmozgásra van szüksége az optimális testsúly fenntartásához. Ha egy csésze kávét adsz hozzá, az csak jót tesz.

Források:

https://assets-global.website-files.com/61278f4a0fe77893a00f1f11/613ded54ee7de444aea87a5a_Expert-Report-Looking-after-the-liver.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5440772/

Kapcsolódó termékek

Brazília Santos, arabica kávébab Brazília Santos, arabica kávébab 2
Készleten
A mi Gourmet kávénk

Brazília Santos, arabica kávébab

Brazília világelső a rendkívül jó minőségű kávébab gyártásában és exportjában. A legismertebb és legnépszerűbb a 100%-ban Arabica Brazil Santos.
Raktáron
3 100 Ft
Espresso keverék Pura Vida, szemes kávé Espresso keverék Pura Vida, szemes kávé 2
Készleten
A mi Gourmet kávénk

Espresso keverék Pura Vida, szemes kávé

5 fajta arabica egyedülálló keveréke Közép- és Dél-Amerikából, minőségi robustával kiegészítve az ízekkel, erősséggel és minőségi krémmel teli eszpresszóhoz .
Raktáron
2 920 Ft
Indie Cherry, egészbab ROBUSTA kávé Indie Cherry, egészbab ROBUSTA kávé 2
Készleten
A mi Gourmet kávénk

Indie Cherry, egészbab ROBUSTA kávé

A cseresznye egy kiváló minőségű erős és intenzív Robusta , enyhén csokis ízzel, a Robustára jellemző magasabb keserűséggel és magasabb koffeintartalommal , ami akár 2x magasabb, mint az Arabica.
Raktáron
2 750 Ft
Egy kávé Egy kávé 2
Készleten
Trung Nguyen

Trung Nguyen CREATIVE 4, kávé őrölt

Az erős aroma és gazdag íz párosul a magasabb koffeintartalommal . A kávé kézi válogatást tartalmaz Arabica, Robusta, Chari és Catimor kávék őröletlen szemeiből (ún. Culi).
Raktáron
2 750 Ft
Lásd a szerző cikkét
Dominik Škoda

A GourmetKava s.r.o. tulajdonosa és ügyvezetője, amely 11 éve működtet egy frissen pörkölt kávét és alternatív kávékészítő eszközöket árusító webáruházat. A The Specialty Coffee Association rangos Barista Skill Foundation tanúsítványának birtokosa. Emellett a természet, a barkácsolás és a zene szerelmese.

Megjegyzések (0)

Jelenleg nincs hozzászólás

🎄 Sajnos már nem tudjuk karácsonyig kézbesíteni a csomagot. A webáruház továbbra is minden nap feladja a rendeléseket ➡️ További információk