Ha szereti a nagyon erős, kis mennyiségű kávét, akkor a mokka teáskanna ideális az Ön számára . Egy csésze körülbelül 50 ml, és erősségét tekintve a mokából származó kávét összehasonlítják az eszpresszóval. Természetesen soha nem lesz olyan erős, mint az igazi eszpresszó, de ehhez nagyon hasonló. Végül is ezt magyarázza Alfonso Bialetti 1933-ban. Azt akarta engedni, hogy az olaszok, az espresso szerelmesei erős kávét készítsenek, mint például egy kávézóban, és otthonuk kényelme mellett készíthetnek. Ha nemrég vásárolt egy mokka teáskannát, ez egy ideális hely, ahol megtudhatja, hogyan készíthet belőle kávét, hogy ez egyszerűen fantasztikus legyen.
Ajánlott kávé Csiszolási érdesség Víz | Előkészítési utasítások Mindent előkészíteni
A mokka teáskanna fő előnye a nagyon alacsony ár az eszpresszó gépekhez képest.

Ajánlott kávé
A mokka vízforraló készítésének valószínűleg a legfontosabb dolog a kávé választása. A kávénak mindig a lehető legfrissebbnek kell lennie, ideális esetben néhány nappal a pörkölés után. Ne vásároljon kávét a kiskereskedelmi láncokban, hanem látogasson el egy speciális üzletbe, ahol frissen pörkölt kávét fog biztosítani. Megkülönböztető kávék, például Costa Rica Tarrazu vagy Kenya Top Masai, kiválóan alkalmasak a mokka teáskanna elkészítéséhez. De a képzeletnek nincsenek korlátai.
Csiszolási érdesség
A teáskanna mokkájában lévő kávét ideális esetben közvetlenül a készítés előtt meg kell őrölni . Felejtsd el a már őrölt kávét a szupermarketből. Ha nincs darálója, vegye a kávéfőzőbe a kávéfőzőt, és ne felejtse el megemlíteni, hogy azt mokkáskannában kívánja használni. A mokka vízforraló őrlési érdessége finomabb, mint egy csepp esetében, de durvabb, mint a klasszikus eszpresszó esetében.
A víz hőmérséklete
A vélemények arról, hogy a víznek melegnek vagy hidegnek kell-e lennie, eltérőek. Egyeseknek hideg mokkavíz használata esetén a kávé kissé melegebb lesz a hosszabb hevítés miatt. Sok barista azonban jobb hideg vizet kap a kapott ital teljesebb testének köszönhetően. Próbáld meg kideríteni, melyik víz illik hozzád. Azoknak a legigényesebb szűrt vizet javasoljuk.
FÖLDÖN: közepesen finom őrlés
A gyenge őrlés nagyon gyorsan meglátszik a mokaedényben. A kávé nem lassan fog kifolyni a "vulkánból", hanem körös-körül fröcsköl. Ebben az esetben a közepesen finom köszörülést kell választani. Másrészt, ha a kávé íze túl nyájas, őrölje meg egy kicsit finomabbra.
HOGYAN KÉSZÜLÉKET KÉSZÜLI ELKÉSZÍTNI MOKA Teáskannában?
✔ A teljes előkészítési idő a mokka kannában: kb. 5 perc, extrahálási idő (leürítés) kb. 1,5 perc
✔ Kávé mennyisége: a vízforraló méretétől függően, de mindig egy teljes tölcsért a vízforraló közepén
A kávé elkészítését egy mokka teáskannában részletesebben ismertettük, bár maga a készítés egyszerű és alapvetően csak az alsó tartályt tölti meg vízzel, a középső részt kávével megtölti és a tűzhelyre helyezi. Igen, annyira egyszerű, de ha igazán jó kávét szeretne, olvassa el az alábbi utasításokat.
Útmutató a kávé elkészítéséhez mokkás vízforralóval
- Töltse fel az alsó tartályt vízzel (ideális esetben szűrt vízzel) a biztonsági szelep által megadott határig.
- Őrölje meg a kávét egy finomabb érdességre (ez megfelel a homok durvaságának), a kávé készítése mokkás teáskannában nem hajlamos a pontos őrlésre.
- Helyezze be a tölcsért, és öntse bele a szükséges mennyiségű őrölt kávét . 3 csésze mokka kávéhoz 15 g kávéra és kb. 160 ml vízre van szüksége. A kávészűrőnek mindig tele kell lennie, és kiegyenlítettnek kell lennie. Ha azonban gyengébb kávét akar, akkor távolítsa el a kávé egy kis részét. Semmilyen módon ne szorítsa össze a kávét, csak simítsa ki a felületét, és ügyeljen arra, hogy a tölcsér szélein és a menetben ne legyen kávé.
- Helyezze vissza a felső tartályt és csavarja be (ne a fogantyú fölé, a fogantyú eltörhet!).
- Helyezze a mokka teáskannát egy hőforrásra, és hagyja forrni. Ha gáztűzhelyen főz, ellenőrizze, hogy a láng legfeljebb a vízforraló aljának felel meg-e, és nem terjed túl a szélén. Mindig közepes teljesítményű főzzön a tűzhelyen a gyors elszívás és égés elkerülése érdekében.
- Soha ne várjon, amíg az összes víz kifolyik az alsó tartályból. A mokka kávé ezután felmelegszik és túl sokáig ég, és az így kapott ital nem lesz olyan jó. Próbáljon meg levenni a vízforralót a tűzhelyről éppen az elszívás befejezése előtt, amikor egy jellegzetes „buborékos” hangot hall. Az extrahálást úgy is meg lehet állítani, hogy a mokka kannát hideg vízbe merítjük, amikor kész.
- Most már szolgálhat fel kávét.
- Amikor a vízforraló teljesen lehűl, csavarja le, tisztítsa meg (csak vízzel), és szárítsa meg a korrózió elkerülése érdekében! Ne használjon tisztítószereket és mosson mosogatógépben!
Megjegyzések (0)