Zöld kávé elkészítése pörköléssel

A zöld kávé készítése különbözik a hagyományos módszertől. A zöld szemek nehezebbek és ugyanakkor rugalmasabbak, mint a pörkölt szemek . Ezért azt javasoljuk, hogy áztassa zöld kávét langyos vízben fél órán át egy óráig , hogy kissé meglágyuljon.

A zöldbab ezután habarccsal vagy kávédarálóval összetörhető . Különösen ügyeljen arra, hogy ne sértse meg a darálót, és ne tegye vízbe pár tíz percre.

Az őrlés után öntsünk 2-3 teáskanál zöld kávét körülbelül 300 ml forró vízzel, és hagyjuk 5 percig infundálni . Ezután szűrje le az italt, vagy azonnal vegye be. A kávé íze különbözik a szokásosétól és enyhén savanyú.

>> Szeretne Kaffia kézi pörkölt vagy zöld pörkölt kávét vásárolni? << Vessen egy pillantást az E-SHOP-ra.

Pörkölés zöld kávé - klasszikus kávé

Ön otthon is pörköli a kávét, és elkészítheti saját eredeti kávét. Számos módszer létezik, és különböznek a pörkölt kávé minőségében, a munkabérben és a beszerzési költségekben, míg az olcsóbb módszer, a igényesebb pörkölés és a tökéletes eredmények elérése nem könnyű. De ahogy mondjuk, minden megy :-)

Kézi kávé pörkölő

Ehhez a módszerhez a pörkölést a Kaffia Hand Coffee Roaster használatával írjuk le , amelyet tőlünk megvásárolhat :-) Készítsen körülbelül 30-50 g zöld kávét . Melegítse elő a sütőt körülbelül 1-2 percig. Majd öntsük bele a kávébabot és körbeforraljuk egy pörkölővel. Körülbelül 2 perc múlva a szemek színe megváltozik. Körülbelül 8 perc múlva sárgává válnak, és halk repedést fog hallani . A sütés általában kb. 13 percig tart. Vigyázzon, nehogy hosszú égetéssel égesse el a szemeket. Általában véve, minél sötétebb a kávébab szín, annál nagyobb a természetes savassága, és keserűsége fordítva. A kávé ezután kiüríthető a tartó nyílásán keresztül.

A tűzön és serpenyőben történő sütés eredeti módszere

A tűz könnyen helyettesíti j akoukoliv főzőlap, így lesz egy stabil hőforrás, azaz a. Ez lesz egy kicsit könnyebb. Tehát nincs szükség bonyolult módszerekre, és elegendő visszatérni a pörkölés alapjaihoz, amikor a kávét eredetileg pörkölték nadohněm. Modern formájában egy serpenyőre elegendő a gabona önteni , teljes mértékben bekapcsolni a tűzhelyet és keverés közben sütni. Valójában nem akarja alábecsülni, mert akkor az egyik oldalán égető lenne, a másikon pedig nem lenne pörkölt. A jobb eredmény érdekében néhány csepp vizet csepegtethetünk be.

Pörköléskor a kávébab továbbra is részlegesen felszabadítja a felső bőrt, amelyet széthúzni lehet, ha konyhában tartózkodik, azt javaslom, menjen ki az erkélyen vagy kívül, hogy ne legyen bőr a konyhában :-)

Kapcsolódó termékek

Kaffia kávé pörkölő
  • -20%
Készleten
Tartozékok

Kaffia kézi kávépörkölő

Kézzel készített kerámia kávépörkölő, amelynek köszönhetően otthon, a konyhában készíthetsz frissen pörkölt kávét, amelynek ízét, illatát és zamatát semmi sem pótolhatja.
Raktáron
13 820 Ft 17 277 Ft
Zöld kávé 100g, pörköletlen zöld kávé, fekete Zöld kávé 100g, pörköletlen zöld kávé, fekete 2
Nincs-készleten
Zöld kávék (nem pörkölt)

Zöld kávé 100g bab, pörköletlen

Zöld pörköletlen kávébab Brazília Santos, 100% arabica! Alkalmas fogyókúrához és méregtelenítéshez. A hagyományos pörkölt kávéval ellentétben a zöld kávé több koffeint is tartalmaz.
Elfogyott
1 190 Ft
Zöld kávé 1kg, pörköletlen zöld kávé, fekete Zöld kávé 1kg, pörköletlen zöld kávé, fekete 2
Készleten
Zöld kávék (nem pörkölt)

Zöld kávé 1kg bab, pörköletlen

Zöld pörköletlen kávébab Brazília Santos, 100% arabica! Alkalmas fogyókúrához és méregtelenítéshez. A hagyományos pörkölt kávéval ellentétben a zöld kávé több koffeint is tartalmaz.
Raktáron
6 550 Ft
Lásd a szerző cikkét
Dominik Škoda

A GourmetKava s.r.o. tulajdonosa és ügyvezetője, amely 11 éve működtet egy frissen pörkölt kávét és alternatív kávékészítő eszközöket árusító webáruházat. A The Specialty Coffee Association rangos Barista Skill Foundation tanúsítványának birtokosa. Emellett a természet, a barkácsolás és a zene szerelmese.