Dos Mundos Mexico Carlos Cadena 250g
Dos Mundos Mexico Carlos Cadena 250g

Dos Mundos Mexico Carlos Cadena 250g

Nincs-készleten
6 740 Ft
Adóval együtt

Egy új felfedezői kiadás gazdag ízvilággal, amely garantáltan kivételes és melengető élményt nyújt.
Csokoládé praliné - Cseresznye likőr - Szárított áfonya

Őrölt kávét szeretne?
Elfogyott
detail_vyhody_heureka.png Értékelések Arukereso 4.6/5 detail_vyhody_doprava_zdarma.png Ingyenes szállítás 31 000Ft rendelés fölött
detail_vyhody_vse_skladem.png Minden raktáron detail_vyhody_cerstve_prazena.png Frissen pörkölt káve minden héten
Ajánlott előkészítés
Filter
Feldolgozási mód
Száraz (natural)
Savasság
közepes
Pörkölési szint
közepes
A kávé fa
100% Arabica
 

Cupping score: 87 pont

Terület: Cosautlán de Carvajal, Veracruz
Farm: Finca Huehuetepan
Termelő: Carlos Cadena
Fajta: 100% arabica mundo maya
Kávéfeldolgozás: természetes
Magasság: 1 350 m

A farmtörténete 1950-re nyúlik vissza, amikor Carlos nagyapja megvásárolta a birtokot. Az ő halála után édesanyja, aki akkor még nagyon fiatal volt, vette át a farmot. Ez sok kihívással járt, de édesanyja megőrizte a gazdaságot eredeti állapotában, és folytatta a hagyományos gazdálkodási módot. Carlos édesapja ezután vette át a farmot, és elkezdte a változtatásokat, az új kávéfajták ültetésétől kezdve a fák metszéséig.

Carlos már az ötödik generációs kávétermesztő tagja ezen a mexikói farmon. 2012-ben vett részt először a Taza Excelencia Mexico versenyen, ahol a 6. helyet szerezte meg. Ez a helyezés jelentős fordulópontot jelentett, és forradalmat indított el a kávéhoz való hozzáállásban. Családjával együtt elkezdte felfedezni a különböző kávéfajtákat és új feldolgozási eljárásokkal kísérletezni. Továbbra is versenyez, és 2023-ban 3. helyezést ért el a Cup of Excellence versenyen egy Gesha és Pacamara keverékkel.

A farm kávéválogatásainak kis része kivételével minden kávéját száraz (természetes) módszerrel dolgozzák fel, néhányat pedig lezárt műanyag tartályokban erjesztik, hogy megvédjék a kávét az UV-fénytől. A kávét ezután afrikai ágyakon szárítják.

A V60 ajánlott elkészítési módja: 18 g kávé, 300 ml víz, 3 perc extrakció.

Ez még talán érdekelhet

LB PLACEHOLDER